A hamis arany szépsége

2014. július 29.
A rézből készült ékszerek ismét virágkorukat élik, ami annak is köszönhető, hogy a fiatal tervezők lelkesen használják alapanyagként ezt a könnyen formálható fémet. Hazánkban több designer is ebből álmodta meg a kollekcióját, a PandArte bloggere most a Mama Kin kiegészítőit mutatja be nektek.

Egy 24 éves építőművésznek tanult lány a szakmája helyett inkább ékszereket készít, de állítása szerint mindig érdekli az új, több területen szeretné még kipróbálni magát. Kiegészítőihez sem átlagosan áll, nem divatcikknek tekinti őket, hanem tárgyaknak, amiket egy gondolatmenet mentén megmunkálhat.

Hogyan és mikor kezdtél el foglalkozni ezekkel az ékszerekkel?

Kézzelfogható dolgokat, tárgyakat mindig is szerettem létrehozni, ösztönös késztetés. A mostani irány az ékszerekkel nagyjából két éve kezdett el kialakulni.

Miért pont ékszereket készítesz?

Ezek most pont ékszerek, de biztos, hogy fogok még mást is készíteni. Az ékszerkészítésben nem kifejezetten az érdekel, hogy divatcikket készítek, hanem egyszerűen, hogy tárgyat, valamilyen gondolatmenet mentén. Mostanában például a kedvenceim a rézlapos ékszereim – az egész folyamat, ami eljuttatott hozzájuk, egy kísérlet arról, hogy egy darab kalapács egy rézlemez felületén milyen fény-árnyék hatásokat szülhet. Ezzel csak azt akarom mondani, állandóan érdekel valami új, folyton fel akarok fedezni valamit, és az ékszereim ennek a termékei.

Milyen anyagokkal dolgozol és hol?

Főleg rézzel, ritkábban alpakkával, a fémekhez kiegészítésül néha köveket, vagy szerves anyagot – bőrt, szőrt – használok. Az ékszereket itt készítem Budapest külvárosában, egy kis kerti műhelyben.

Milyen stílusú nőknek szánod az ékszereidet?

Én leginkább egyszerűnek mondanám az ékszereimet, bár az nem egy stílus. Mai, friss szemléletű, fiatal vagy fiatalos nőknek szánom őket, kíváncsiaknak, egyedieknek.

Hol kaphatóak?

Jelenleg négy budapesti üzletben lehet Mama Kin ékszerrel találkozni: a WonderLab-ben, a Laoni la Store-ban, TheGardenStudio-ban, és a Monofashion-ben. Ugyanakkor nagyon szeretem, amikor közvetlenül tőlem rendelnek valamit, és az egyedi igények is szóba kerülnek.

PandArte

A nagyobb galériáért kattints a képre!