Gombold újra! – Eldőlt kik a régió legjobb divattervezői

2014. október 06.
Szombat este kihirdették a Gombold újra! Közép-Európa öltözék és kiegészítő tervezői pályázat eredményeit: a régió legjobb tervezője öltözék kategóriában Domi Grzybek lengyel designer, kiegészítő kategóriában pedig Balázs Viola és Szécsi Tamás lett. A Design Terminál díját a legjobb magyar tervező, Hársfalvi Réka, Schütz Nikolett és Szenteczki Boldizsár nyerte el a November formációban.

A Design Terminál mint a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős állami intézmény idén negyedik alkalommal hirdette meg a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázatot, mely a Central European Fashion Days (CEFD) záróeseménye volt. A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal kreatívipari vállalkozók első bemutatkozására a nemzetközi divatporondon, valamint betekintést engedjen a befektetők számára a legújabb generáció tehetségeinek világába. Idén először a pályázaton a magyarok mellett a Visegrádi négyek országainak tervezői is indulhattak, mellyel a tehetségkutató nemzetközivé vált. A Design Terminál a háromnapos rendezvény teljes jegybevételével az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.

2014-ben a régió legjobb divattervezőjének, és a 10 000 euró értékű „CEFD Visegrád Award” díj nyertesének a lengyel Domi Grzybek-et választotta az ötfős szakmai zsűri, akinek inspirációs forrása a 60-as évek modern építészete volt. A szintén 10 000 euró értékű „CEFD Visegrád Award” kiegészítő tervezői díjat Balázs Viola és Szécsi Tamás tervezőpáros kapta meg Bar Mlczeny című selyemsál kollekciójáért, melyhez a lengyel tejbárok asztalterítőiből merítettek az inspirációt.

A „CEFD Visegrád Award” díj nyertese, a lengyel Domi Grzybek

A Design Terminál saját díjat osztott ki a magyar pályázók között, mely egy nettó 10 000 euró értékű mentorálási program, amelynek keretében a nyertes egy éven át a Design Terminál szakmai támogatását élvezi. A Design Terminál Legjobb Magyar Tervezői Díjat Hársfalvi Réka, Shütz Nikolett és Szenteczki Boldizsár nyerte el. A November 17_29 névre keresztelt kollekciójukat a prágai bársonyos forradalom szabadságharcosai inspirálták.