A legsokkolóbb divatbemutatós díszletek

2014. december 13.
Rég vége azoknak az időknek, mikor a bemutatók hangsúlya a ruhákon volt - a tervezők ma már minél extravagánsabb és nagyvonalúbb show-t rendeznek a világ kedvéért. Íme az a pár díszlet, mely mindenkit szóbeszédre késztetett!

Alexander McQueen tavasz/nyár 2005

Az egykori brit tervezőmester 2005-ös tavaszi-nyári bemutatója egy óriási sakktáblán játszódott. A színpadon nem volt kifutó és a modellek sem kecses macskajárásaikkal kápráztatták el a show nézőit, hanem, egy komplett sakkjátszmát követhettek végig. Az „It’s a Game!’ (magyarul: Ez egy játék!) címet viselő kollekció darabjaiban is megnyilvánult a királynő, a csikó és a többi sakkfigura karaktere is.

 

Alexander McQueen ősz/tél 2006.07

Bár Kate Moss nem vonult fel a dizájner őszi-téli kollekciójának bemutatóján, így is hatalmas megtiszteltetés érte: az amúgy sem mindennapi ruhákból álló bemutatót a szupermodell életnagyságú hologramfigurája zárta, melyet a színpad közepére vetítettek ki. Később, Alexander McQueen halála után Kate újból felvette a gyönyörű ruhát egy címlapfotózás kedvéért.

Fendi tavasz/nyár 2008

Karl Lagerfeld tervező az egész Kínát bevette a nagyszabású showjának kedvéért! A kínai nagy fal reprodukálása nem kevés pénzébe került a márkának, viszont garantáltan bekerültek a történelembe: a több, mint 2 kilométer hosszú kifutót 500 díszvendég fogta közre.

Chanel Haute Couture tavasz/nyár 2008

A Chanel blézer a világ legikonikusabb darabjainak egyike – ezt a „nagyságot” próbálta Karl Lagerfeld visszaadni, mikor a párizsi Grand Palais közepére egy 22 méteres óriáskabátkát varázsolt oda.

Louis Vuitton tavasz/nyár 2012

Nemcsak Karl Lagerfeld, hanem Marc Jacobs is híres a nem mindennapi divatbemutatóiról: a 2012-es tavaszi-nyári showján egy komplett körhintát tett a Louvre-ba, melynek paripáin az összes modell fent ült.