Madrid, te csodás!

2017. március 10.
Utazni mindig jó. Utazni, új ismereteket gyűjteni, tanulni és csodálkozni még inkább. A C&A-val Madridba utazni és látni a 2017-es tavaszi–nyári kollekciót: felejthetetlen.

 

Hideg, borús hajnal Budapesten, elképzelhetetlen, hogy a 20–21 fokos Madridban leszünk pár óra múlva – szinte már nem is emlékszem a jó időre. Aztán azonnal megcsap a város déli esszenciája: a kabát lekerül, napszemüveg fel, a levegő édes, simogató, a téli depressziónak annyi. Madrid egyik előkelő negyedében, egy fantasztikus keleti kincsgyűjteménnyel rendelkező szállodában kapunk szobát, és rögtön nyakunkba vesszük a várost. Aki még nem járt Madridban, azonnal kezdje el böngészni a fapadosok kínálatát: mindenhol hatalmas terek, kereszteződések, szoboregyüttesek és szökőkutak, amerre csak nézünk. Magas pálmafák nyújtózkodnak mindenfelé, egymást érik a parkok, a pompás épületek és persze a jobbnál jobb tapasbárok, bisztrók.

Marokkótól Amerikáig

A C&A rendezvénye a Matadero Madridban, a város egyik kortárs kulturális fellegvárában kapott helyet, ott is a múlt századi Pálmaházban. Belépve rögtön megértettük, miért ide hozta idei kollekcióját a cég: telitalálat a hely a színgazdag, egzotikus kollekcióhoz, az enteriőrösöknek csillagos ötös jár a térrendezésért. Több órát töltöttünk el a standoknál, volt idegenvezetés, hennafestés, kosárfonás, temérdek étel- és italárus. Az egyes állomások szervesen kapcsolódtak a köréjük rendezett kollekcióhoz: jártunk Marrákesben, Indiában, csendes-óceáni tengerparton és Amerikában is. Az állomásokon az adott kollekció részlegvezetője vagy dizájnere tartott előadást a látottakról – mintha egy nagy családi rendezvénybe csöppentünk volna.

A C&A folytatja környezettudatos tevékenységét is, újrahasznosított anyagokról, biopamutról és víztakarékos eljárásoktól zengett a Pálmaház. Minden résztvevő kapott pár címkét, amelyekkel megjelölhette a szerinte legjobban sikerült farmert, a best of darabot – bevallom, nekem ez volt a kedvenc részem, érdekes volt figyelni, ki mire adja a voksát.

Már nagyon várjuk

Az ilyen bemutatókon rendszerint ugyanazt hiányoljuk: hol a próbafülke és a pénztár? Örömmel vásároltunk volna, de kassza híján izgalommal várjuk, mi kerül be a hazai boltokba a pompás darabok közül (és hogy az én címkéim hatásosak voltak-e). Miután a kezünk már mintás volt a hennától, a fonott ajándéktáskánkban ott lapult egy halom ajándék lemez és szappan, még hivatalosak voltunk egy fenséges és bőséges vacsorára – nem vitás, hogy a C&A szervezői kitettek magukért.

Az idő gyorsan repül, pláne Madridban, jó társasággal, mégis volt idő egy kis buszos városnézésre, és pár órára a Pradóban. Madriddal szerelembe esni tényleg gyerekjáték – próbáljátok csak ki –, köszönöm a C&A-nak az élményt. Színpompás és felejthetetlen volt.

Szerző: Molnár Anikó Fotó: C&A