Szemrevaló formák, vibráló színek

2017. április 26.
Azok számára, akik ismerik az Alma Abonyi nevet, elsőre – a kék hajú tervező személye mellett – a carbontáskák képe ugrik be. Tavaly ősszel azonban mindez megváltozott.

2016-ban egy új termékvonallal jelentkezett a márka, a NINE by Alma Abonyival. A változatlanul 100 százalékban handmade darabokat a hagyományosabb anyaghasználat jellemzi, ugyanakkor a különleges carbon hatású bőrökkel hűek maradtak a már megismert dizájnhoz. A prémium bőrtáskák formájukban és funkciójukban jobban reagálnak az aktuális trendekre, mint az inkább művészi carbon alapdarabok – a praktikusságot is magasabb fokon szolgálják, arányaik utalnak a természetben található organikus kapcsolatokra: ősi szerkesztési folyamatok által születtek.

Az első kollekció, a Silence után az idén tavasszal érkező második kollekció szó szerint megtöri a csendet és a fényt is. A SWING darabjainak vibráló színvilága a hétköznapi rohanásra reflektál, a folyamatosan változó hangulatokhoz és élethelyzetekhez formáiban is illeszkedik.

„Amikor először megláttam ezeket a bőröket Milánóban, ismerős érzés kerített hatalmába: egy belső csiklandozás, ami annyit jelent, hogy KELL – bármi áron! – avat be Alma mosolyogva a kollekció születésének pillanataiba. – A beszerzés nem volt egyszerű, de mindenképp megérte, később pedig már szinte magától jött minden, öröm volt az anyagokkal dolgozni.”
A kampányfotózás tematikáját a bőrök textúrája ihlette. „Mivel a bőrök különböző nézetekben különböző színárnyalatúak, így egyértelműen adta magát, hogy szükségünk lesz egy kaméleonra – mesél tovább Alma. – Ajkai Dáviddal régóta szerettünk volna együtt dolgozni. Már az első megbeszélésen egymásra hangolódtunk, így a fotózás teljesen zökkenőmentesen sikerült. Géza, a kaméleon ugyan okozott némi bonyodalmat, de végül összhangba kerültek a modellel.”

A SWING a korábbi kollekció formavilágát viszi tovább, ugyanakkor megjelent három új darab, egy válltáska és két hátitáska – egy férfi és egy női, utóbbi már most nagyon népszerű. Az új táskák elérhetők az Alma Abonyi webshopban és a bemutatóteremben, valamint a Mono Art&Fashion és a Berlin Store polcain.

A kollekcióért kattints a képre!


Fotó: Ajkai Dávid
Smink: Magyar Eszter
Haj: Pásztor László
Modell: Panna @ ICON
Special thanks to Géza.