Inspiring Women – Tamara Toth a nők elismeréséért

2017. április 27.
A Tamara Toth márkára mindig is jellemző volt a társadalmi felelősségvállalás, szinte minden szezonban választottak egy központi témát, problémát, amire a kollekcióval és az ahhoz kapcsolódó fotókampánnyal megpróbálták felhívni a figyelmet.

Foglalkoztak már szubkultúrákkal, mint például a hip hop tánc; a kortárs művészek, kreatív szakmákban dolgozók megélhetési nehézségeivel, vagy aktuálisan a 2017. tavaszi kollekció kapcsán a globálisan növekvő gyűlölet és kirekesztés problémakörével. Annak ellenére, hogy nőknek terveznek és a márka háttércsapatát is nők alkotják, kifejezetten a nőkkel, a nők jogaival eddig ezen a területen nem foglalkoztak.

2017 tavaszától azonban új, állandó projectet indítanak Inspiring Women, azaz inspiráló nők címmel, bemutatva azokat a csodálatos lányokat, nőket, asszonyokat, akiknek a nagyszerűségét a mindennapok rohanásában nem veszünk észre.

Minden tavaszi, illetve őszi szezonban kiválasztanak egy olyan hölgyet, aki céljaival, tetteivel, személyiségével megihleti őket, illetve úgy ítélik meg, hogy mások számára is példaértékű és motiváló lehet, és a kollekció egyik darabját neki ajánlják. Céljuk, hogy a mai felgyorsult világban, ahol a nőknek egyre több szerepben kell helytállnia, és a társadalom gyakran irreális képet fest az „ideális nőről”, feloldják nőtársaikban a szorongást és a megfelelési kényszert egyszerűen azzal, hogy olyan személyiségeket emelnek közülük piedesztálra, akikben magukra ismerhetnek. Nem polihisztorokat, szuperanyákat, minden területen brillírozó hősnőket keresnek, hanem egyszerű, hétköznapi hősöket, akik megszépítik a környezetük mindennapjait és például szolgálhatnak mindazon nőtársaiknak, akik azt gondolják, ők „nem elég jók”. Minden nő értékes és inspiráló, egytől egyig. A Tamara Toth küldetése ezt megmutatni.

A 2017-es tavaszi szezonban Lettire esett a választásuk, az ő történetét a márka honlapján az Inspiring women menüpont alatt találod. Ha a te környezetben is él olyan nő, aki azt gondolod inspiráló lehet mások számára, egy 8-10 soros indoklással és fotóval a pr@tamaratoth.com e-mail címen jelölheted a 2017/18 őszi szezonra.