Fiatal tehetségeket keresnek: ismét Gombold újra!

2017. július 09.
Idén hetedik alkalommal hirdeti meg a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervező pályázatot a Design Terminál. 2017-ben már nyolc országból várják a fiatal tehetségek jelentkezését.

A Design Terminál szervezésében és a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe keretein belül megvalósuló pályázat célja, hogy a kreatív iparágak területén erősítse a regionális együttműködést, illetve nemzetközi bemutatkozási lehetőséget biztosítson a feltörekvő közép-európai tervezők számára.

A pályázathoz ebben az évben már nyolc ország csatlakozik: Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szerbia és Horvátország mellett Románia és Ukrajna tervezői is indulhatnak a megmérettetésen. A fődíj egy vállalkozásösztönző csomag, amelyet a legjobb magyar – és a legjobb nemzetközi tervezőnek ítél meg a szakmai zsűri.

A 2017-es Gombold újra! pályázat tematikája a „smart fashion”, amely a technológiai újításokra és az innovatív megoldásokra fókuszál. A 3D nyomtatás, az intelligens textíliák és a mesterséges intelligencia elterjedésével nem csak a ruha és az ember kapcsolata, de a divattervező szerepe is megváltozhat, ezzel merőben új szemléletet hozva az eddig ismert rendszerbe és lehetőséget teremtve egy fenntarthatóbb világ létrehozására.

A pályázat leadási határideje 2017. augusztus 2., amelyet a pályázat hivatalos oldalán kell feltölteni. A legjobb 15 közé jutott pályázó 2017. október 15-én mutathatja be kollekcióját a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe kiemelt programpontjaként megvalósuló döntőn, ahol egyúttal lehetőséget kapnak arra is, hogy a régió legnagyobb divateseményén mutatkozhassanak be.

További információ: mbfw-centraleurope.com