A szemüveg, ami öltöztet

2017. október 12.
A csodálatosan kidolgozott keretek közül, amelyek már kiegészítőként is szolgálhatnak az aznapi szettünkhöz, alig tudunk választani.

Már a fél szemre való lencse, a monokli idején is összeköthető volt a ruházattal a látás javítására szolgáló eszköz, amelyet a gomblyukba erősítettek. A látást javító lencséknek a szem előtt való rögzítése sok nehézséget okozott. Ezt mára már tökélyre fejlesztették, és alig tudjuk eldönteni, mely csodálatosan kidolgozott keretet válasszuk a szemünkre szabott lencse köré, amely kiegészítőként is szolgálhat az aznapi szettünkhöz.

Nem volt ám mindig ilyen jó dolgunk: az 1300-as években bizony a vándorárusok soványka készletből válogathattak, elhanyagolva a dioptriákat és más fontos szempontokat.

Nos, ezeknek a tényeknek a tudatában azt hiszem joggal mondhatjuk, hogy szerencsések vagyunk, hogy mára már a szemészet az orvostudomány külön tudományágává vált, és nem álltak meg egy monoklinál, hanem kitalálták, hogyan maradhat a fejünkön a keret. Kielégítve az igen magas igényeket: mindenki talál magának a kínálatból egy vagy több megfelelő darabot, amit az arcához, a személyiségéhez és bizony akár a ruhatárához is tud igazítani.

Mi a különleges Concept Eyewear és a Thinwood eyewear tárából választanánk magunknak a hét minden napjára keretet.

Concept Eyewear

Thinwood eyewear