A legmenőbb esővédő – bemutatjuk az Ember&Earth esőkabátjait

2017. november 25.
Divatos és egyedi esőkabátok, amik a trendek felé közelítve sem szűnnek meg esőkabátnak lenni: az Ember&Earth masszívan vízálló, gondosan rétegelt kabátjai nemcsak az esőtől és széltől védenek meg, hanem szuperül is mutatnak rajtad!

Vicces, hogy az Ember&Earth márkanév hallatán azonnal magyar gyökereket sejtünk a brand mögött, pedig az „ember” itt nem a magyar szóra, hanem az angol „parázsra” utal. Az meg még viccesebb, hogy az esőkabátokat gyártó márka ennek ellenére mégis kötődik Magyarországhoz.

Ciaran Jackson, a márka egyik alapítója még jó hét évvel ezelőtt szeretett bele Budapestbe, mikor egy Erasmusos félévet töltött itt. Miután lediplomázott, valahogy visszahúzta a szíve – azóta tartósan Magyarországon él. Ciaran egyébként elmesélte, hogy az „ember” szó eredetileg azért került a márkanévbe, mert 15 évesen összehozott egy tűzzsonglőrködéssel foglalkozó csapatot, amiből végül kinőtte magát első cége, az egyébként most is működő Ember Agency. „Az ember szó elsősorban arra emlékeztetett, ahonnan elindultam, a gyökereimre. De nagyon tetszett a ’tűz’ és ’föld’ kombinálása is, hiszen az esőkabát épp az elemekkel harcol.” Persze a Budapesttel és így a magyar nyelvvel is közeli viszonyba kerülő Ciaran ismerte a szó magyar jelentését is,  arra azonban álmában sem gondolt volna, hogy ennyi embernek feltűnik majd ez a rejtett szójáték. „Nem gondoltam volna, hogy az esőkabátok ennyire népszerűek lesznek Magyarországon, azt hittem, majd senkinek nem esik le ez a jelentés. Most mégis Magyarország az egyik legnagyobb piacunk!”

A márkát Ciaran egy jó barátjával, Daniel Cumminsszal együtt alapította, egyszerűen azért, mert nem találtak megfelelő minőségű, trendi esőkabátot. „Akkoriban minden esőkabát vagy pocsékul nézett ki, vagy botrányosan drága volt, esetleg nem is volt teljesen vízálló, szóval úgy döntöttünk, inkább megcsináljuk a saját márkánkat! Az első két kabátot magunknak készítettük, de a család és a barátok pozitív visszajelzései után úgy döntöttük, másokkal is megosztjuk a terméket.”

Az Ember&Earth számára tehát a funkcionális, de dizájnos kabátok megalkotása volt az elsődleges cél. A kabátok három rétegből állnak: egy erősen vízlepergető, mégis puha külső rétegből, egy középső rétegből, ami a szél ellen véd, és egy gyapjú belső részből, ami melegen tartja a kabát viselőjét. Az esőkabátokon összesen három zseb van, Ciaran azt mondja, vásárlóik szerint a belső tökéletes egy üveg bor tárolására, de a külső két zsebbe is bátran pakolhatunk, ugyanis szinte kizárt, hogy egy csepp víz is bejusson.

Az esőkabátok mellett a márka néhány menő táskát és külső akkumulátorokat is gyárt, de Ciaran azt is elárulta, hogy épp a kollekció bővítésén dolgoznak: „Jelenleg három új kabátot is fejlesztünk: az első egy biciklis dzseki lenne, kimondottan a városi bringások igényeire fejlesztve, könnyű, jól lélegző anyagból, néhány extra, titkos extrával, például fényvisszaverő részletekkel. A másik egy még ellenállóbb esővédő kabát lenne az extrém viharokra, a harmadik pedig egy könnyű, nyári kabát, ami csak az eső ellen véd majd anélkül, hogy túlságosan melegítene!”