Izgalmas design könyvet adott ki a COS

2017. november 30.
A COS jól ismert a funkcionális, modern, letisztult stílusú ruháiról – a legújabb projektjükből pedig még azt is megtudhatjuk, hogyan  készülnek ezek az izgalmas textúrákkal és szabásvonalakkal játszó darabok. Már a budapesti üzletben is megvásárolható a Creating With Shapes című divatkönyv, illetve a márka magyar rajongóinak legnagyobb örömére a kiadvány által inspirált kapszulakollekció is.

A hiánypótló könyvben Usha Doshi, a londoni Royal College of Art tanára mutatja be az innovatív szabászati technikáját, amellyel számos designer ötleteit segítette már valóra váltani. A tervező és modellező Usha Doshi 20 éve dolgozott a szakmában, amikor először felfedezte és megalkotta a sajátos, új szabászati metódust.

Egy nap azt figyelte, amint az unokái otthon játszanak a különböző textildarabkákkal; egyszerű, geometrikus formákat vágtak ki textilekből. Usha észrevette, hogy a kiszakított darabkák által az anyag épp alkalmassá válik arra, hogy bonyolult hajtásokat, redőzéseket és fodrokat hozzon létre velük, anélkül, hogy túlzott mennyiségű textilt, vagy komplex technológiai, gőzölési eljárást alkalmazna.

A könyv a design szerelmeseinek is érdekes lehet, azonban a divattervező hallgatók imádni fogják, mert hatalmas inspirációt és segítséget jelenthet majd a számukra a felületi, formai gyakorlatokban. Pont olyan kis trükköket tartalmaz, amelyek alkalmazása biztosan le fogja nyűgözni a tanárokat!

A könyv megünneplésére a márka egy limitált kiadású, 11 darabos női kollekciót hozott létre, amely pontosan ezeket az innovatív, változatos szabászati technikákat alkalmazza. A Creating With Shapes kapszulakollekciót mélykék, optikai fehér és drapp árnyalatokban játszó női darabok alkotják, geometrikus részletekkel és éles hajtásokkal.