#StyleLife: Rajnai Rebeka, a Larinne bloggere

2017. december 22.

Mióta blogolsz és miért vágtál bele?

2009-ben kezdtem el az első blogomat, még a nagy külföldi blog-bumm idején. Akkoriban találtam rá én is főképp divattal foglalkozó kis oldalakra, és rögtön éreztem, hogy ez az a műfaj, ami igazán nekem való, így azonnal belevágtam. Ez alatt a pár év alatt persze elég sok változás történt az életemben illetve a blogomon, de a kisebb-nagyobb szünetek ellenére azóta is folyamatosan írom az online naplóm.

Miért lett Larinne a blogod címe?

Puskin, Anyegin – főhősnőjének nevét alakítottam át egy kicsit (Tatjana Larin). Nagyon szeretem az erős, bátor és tiszta jellemét, és úgy éreztem, hogy a név hangzása, és a karakterhez fűződő asszociációk (még ha csak számomra is) hordozzák a blogom hangulatát, illetve azokat az értékeket, amelyeket közölni szeretnék. 

Melyik a kedvenc közösségi média felületed? Hol tudsz a legjobban kibontakozni?

Egyértelműen az Instagram, az erősen vizuális jellege miatt, én is itt szeretem a leginkább megosztani a fotóimat. Szerintem csodálatos, hogy a föld ezernyi tájáról követhetsz kreatív embereket, akik egy-egy képkockával annyi történetet tudnak elmesélni. Persze meg kell találnod azokat, akiknek a világa közel áll hozzád – én leginkább családi blogokat, textilművészeket, illusztrátorokat és divatbloggereket kísérek figyelemmel.

Rengeteg dolgot csinálsz egyszerre. Blogolsz, illusztrációkat készítesz, fotózol és a ruhatervezésbe is belekóstoltál. Nehéz ezt mind összeegyeztetni?

Nagyon! Ráadásul van egy „day-job”-om is, a BigBag PR Agency-nél dolgozom már 2 éve, ahol egy szuper kis csapattal divat és szépségápolási márkákkal foglalkozunk. Emellett igyekszem a saját projektjeimre is időt fordítani – szoktam illusztrációkat készíteni (most épp egy édességboltnak készítek sütis rajzokat, és egy lánybandának lemezborítót), fotókat készítek kisebb márkák számára, illetve menyasszonyi ruhákat is díszítek, és próbálom a blogomat sem elhanyagolni. Mindegyik megbízásért és munkáért nagyon hálás vagyok, mert rengeteget tanultam belőlük az utóbbi években, és fantasztikus, hogy azzal foglalkozhatom, amit igazán szeretek csinálni, azonban azt sem tagadom, hogy ennyi párhuzamos, kreatív projekt rettentően ki tudja meríteni az embert. Szóval most épp azt próbálom megtanulni, hogy hogyan kell nemet mondani egy-egy lehetőségre, vagy megállni és pihenni akkor is, ha épp összecsapnak a fejem felett a hullámok. 🙂

A menyasszonyi ruhádat is te hímezted. Mesélj róla!

A barátnőimmel van egy kis menyasszonyi ruha márkánk, amely Hey Darling néven fut. Egyértelmű volt, hogy mi készítjük el a ruhámat – ők szabták-varrták (amit azóta sem győzök nekik megköszönni), én pedig megterveztem és kihímeztem a motívumokat. Szerettem volna, ha a fehér textilen egy kis szín is megjelenik, így arany fonállal, flitterekkel és halvány rózsaszín gyöngyökkel díszítettem a felsőrészt, amelyen így kézzel hímzett kismadarak, virágok, csillagok és holdak váltakoznak.

Nemrég Ausztriába költöztetek a férjeddel. Sikerült beilleszkedned?

A férjem zenész, most épp Grazba köti a munkája, így vele költöztem én is, annak ellenére, hogy nagyon szeretek Budapesten élni. Még csak 3 hónapja lakunk ebben a városkában, de itt is csodásan érzem magam, egész más a ritmusa, főképp, hogy most otthonról dolgozom, így minden lassabb és nyugodtabb, ezt rettentően élvezem. Ráadásul a munkám miatt havonta meglátogatom Budapestet, szóval nem olyan óriási a változás!

REBEKA KEDVENCEI

  1. Kedvenc dal: Ez egy borzasztó nehéz kérdés, mert a zene fontos szerepet játszik az életemben, folyton hallgatok valamit, és minden emlékemhez kötődik egy-egy dal. Talán az egyik kedvenc párosomtól, a Kings Of Convenience-től a Cayman Islands, mert egyszerre olyan szomorú és békésen-boldog, gyönyörű dal.
  2. Kedvenc szépségtermék: A matt, erőteljes színű rúzsok. Bárhová is megyek, mindig magamnál tartok egyet, mert egy jó rúzs a legelveszettebb állapotunkban is egy szempillantás alatt összeszedett megjelenést tud kölcsönözni. Most épp egy francia márka, a Bourjois Velvet The Lipstick bordós árnyalatai a favoritjaim!
  3. Kedvenc kiegészítő:  Arany színű ékszerek, most éppen a hatalmas fülbevalók a kedvenceim (a képen szereplő darabot a Mangóban vettem még tavasszal).
  4. Kedvenc ruhadarab: Szeretem a hímzett, virágos, mintás ruhákat, ez a bohém, színes darab pedig kifejezetten kedves a számomra, ezt viseltem a polgári esküvőmön egy piros cipellővel.
  5. Kedvenc könyv: Lehetetlen választani egyet! Így hát inkább egy olyan könyvet ajánlok most, amely a divatbloggerek és a stílus világa iránt érdeklődő nők számára lehet izgalmas nézegetni/és olvasnivaló. Már biztosan többször láttátok Garance Doré, a neves francia blogger Love x Style x Life című könyvét az Instagramon itt-ott megjelenni. Mivel kívülről rendkívül mutatós, általában csak dísznek használják, de elárulom, hogy a benne rejlő szövegek is csodásak – viccesek, frappánsak és inspirálóak.