#StyleLife: Iszak Eszti

2017. november 03.

Tegnapi Detti-smink🤗 @dettipadar #makeup #cosmo #cosmopolitan #birthday #event

A post shared by iszakeszti (@iszakeszti) on

Mi az előnye a közösségi médiának a hagyományos médiaplatformmal szemben?

Ma már a médiában a hangsúly egyértelműen kezd áttevődni az online felületekre, bármiféle elérésről legyen is szó. Így a televízió mellett az elmúlt két évben a cégek elkezdtek az online influencerek felé is tapogatózni, úgy gondolom, nagy potenciál rejlik a közösségi média lehetőségeiben.

Hogyan tudod ebben a marketingdömpingben megtartani a saját személyiségedet az online térben?

Én mindig csak olyan posztokat teszek ki, amelyek abszolút összeforrnak velem, az én személyiségemet tüközik. Szerintem azok az influencerek csinálják jól, akik olyan cégekkel dolgoznak együtt, akiket nagyon sajátjuknak éreznek. Egyébként, az emberek teljes mértékben átlátnak azokon az együttműködéseken, amelyeket csak a pénz motivál. Én magam is ilyen alapokon válogatom meg, hogy kivel dolgozom együtt, például ha nem lennék a MINI nagykövete, akkor is biztos, hogy ezt az autót választottam volna magamnak.

Kreatív tevékenységként tekintesz az Instaprofil-építésre?

Valószínűleg a modell múltamból ered, hogy nagyon szeretem a szép, igényes képeket, így számomra nagyon fontos, hogy csak jó minőségű fotókat posztoljak, amelyek esetleg még egy kis művészi értéket is hordoznak.

Én nem egy énekes vagyok, akit a dalai miatt követnek az emberek. Mindig figyelek arra, hogy hiteles tartalmat szolgáltassak, hiszen nekem a személyiségem az, ami megnyerő lehet a követőtáboromnak. Hiteles pedig csak úgy tudok maradni, ha belátást engedek a mindennapi életembe is.

Hogyan látod, nehezebb a közösségi oldalakon megtartani a privát szférát, ahova a média nem férkőzhet be?

Tudatosan el próbálom zárni a magánéletemet a közösségi média felületeiről, de azért be kell vallanom, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor ez kicsit nehezebb. Például ha szerelmes az ember, legszívesebben világgá kürtölné a boldogságát. Fontos számomra, hogy ilyenkor is legyen egy józan kontroll bennem, és a magánéletemet nagy részletességgel sohasem adjam ki.

Gyakorol rád nyomást, hogy a legfiatalabb generáció is példaképként tekinthet rád az Instának köszönhetően?

Szerintem minden médiaszemélyiségnek szem előtt kell tartania, hogy ő egyfajta példakép is, ami bizony némi önkontrollal jár. Ez persze nem azt jelenti, hogy vicces, “infantilis” képek ne kerülhetnének ki az influencerek oldalára. Az én életem nagyon fontos eleme például a humor, szóval akár az Instámon, akár az új ruhakollekciómnak abszolút eleme a személyiségem bohókás oldalának bemutatása is – ezt szerintem megengedheti magának az ember, de az biztos, hogy okosan, példamutatóan kell csinálni.

Neked van példaképed a közösségi médiában? Követsz embereket?

Hú, nagyon sok mindenkit követek! A blogokat kísérem rendszeresen figyelemmel, elsősorban a képi világuk példamutató számomra. Van egy pár közöttük, melyekre már-már úgy tekintek, mint az igényes divatmagazinokra.

ESZTI KEDVENCEI

  1. Kedvenc kiegészítő: Minimál vékony karkötő – Minél finomabb, annál jobban tetszik.
  2. Kedvenc ruhadarab: Oversize pulcsi
  3. Kedvenc dal: Bebel Gilberto: Cada beijo– A barátaim mindig nevetnek, hogy bármilyen számot meghallok, felkiáltok, hogy ez a kedvencem. De az örökös kedvenc a bossa nova marad!
  4. Kedvenc hely: Bali
  5. Kedvenc szépségtermék: Wings szempillaspirál