Yurkov stílustippjei: így viseljük 2018 hivatalos színeit

2018. január 16.
Az idei évnek 12 hivatalos színe is van a Pantone Intézet jóvoltából. De mit is jelent ez a stílusrajongóknak? Kovács Orsolya, a Yurkov stílustanácsadó szalon alapítója segít nekünk, hogy megújítsuk a stílusunkat az év trendszínei segítségével. Aki lemaradt a kéthetente jelentkező új Facebook live videósorozatunkról, vagy felfrissítené az ott hallottakat, összefoglaltuk, mit érdemes tudni az év legmeghatározóbb színpalettájáról.

Az ultraviola

A szenvedélyes vörös és az indigókék szerelemgyereke külön figyelmet érdemel az idén: ez a markáns szín kifejezetten a tél típusú embereknek áll jól. Persze nem kell rögtön egy tetőtől talpig vibráló, lila szettben gondolkodnunk, egy-két kiegészítőben is visszaköszönhet az ultraviola hangulat. A markáns lila természetesen csak irányadó 2018-ban, a nyár típusú embereknek például érdemes a lila halványabb árnyalatai között keresgélniük.

A koktélparadicsom-piros

Ez a vad szín apró kiegészítő formájában megfűszerezheti bármely basic szettünket. Akár az arctól távol, például egy gyönyörű magassarkú formájában, egy-egy neutrális szetthez viselve, megadhatja azt a pluszt, amitől igazán stílusossá válhat a megjelenésünk. Lágy tavasz és nyár típusú hölgyeknek a nyíló dália árnyalat akár nagyobb felületen, ruhaként is bátran viselhető a szezonban.

A Lime Punch

Leginkább a tavasz típusú emberek színe ez a markáns árnyalat. Óvatosan kell vele bánni, hiszen az arc környékén hideg típusú hölgyeknek extra karikákat eredményezhet, viszont akár körömlakk vagy más kiegészítő formájában bármely típus bátran kísérletezhet vele.

 A „Little boy blue”

Ez a visszafogottabb kék árnyalat nagy felületen is jól mutat, arc közelében használva is látványos eredményt nyújthat, hiszen kifejezetten üdévé varázsolja a tekintetet. Például egy kendő vagy magasan záródó ing esetében garantált az arclifting-hatás.

Az Emperador

Ez a finom barna árnyalat meleg tónusban az ősz, míg hideg tónusban a tél típusú embereknek kedvez. A márvány ihlette árnyalatot akár más, világosabb színnel is remekül kombinálhatjuk a palettából.