Tom Ford vegán lett és talán a szőrmét is ejteni fogja

2018. február 12.
A legendás divattervező nemrégiben árulta el, hogy vegán életmódra váltott, ez pedig a kreációira is fontos hatással lesz majd.

Tom Ford a napokban mutatta be legújabb kollekcióját a New York-i Divathéten, a látványos bundák között pedig idén már rengeteg műszőrme is felvonult. A bőrök és szőrmék mellőzése Ford friss életmódváltásának eredménye, a divattervező ugyanis nemrégiben jelentette be, hogy vegán étrendre vált. „Tavaly óta vagyok vegán” – kezdte Ford. „Ha megnézem, hogyan készül a legtöbb állati eredetű termékünk, egészségügyi szempontból sem hiszem, hogy ezeket kéne ennem. A szőrme kérdése természetesen következett ebből. Ha vegán leszel, elkezded megkérdőjelezni a szőrme használatát. Sokkal kevesebb szőrmét használok, bár még nem állok készen, hogy teljesen szőrme-mentesnek mondjam magam.”

A tervező azért azt is hozzátette, a műszőrme használatával sincs teljesen kibékülve, ugyanis a nem lebomló szintetikus szőrmék a környezetre lehetnek káros hatással.

A Marie Claire a rókák és a menyétek pártján áll, de márciusi lapszámunk Bundapárbaj című cikkében annak az aggodalmunknak is hangot adunk, hogy az állati eredetű termékeket kiváltó műszőrme bizony rendkívül környezetszennyező anyag. További részletek, történetek és persze sok színes bunda: a lapban.