Először került amputált modell a Sports Illustrated fürdőruhás számába

2018. február 18.
Brenna Huckaby paralimpiai snowboardos volt az első, aki amputált lábbal pózolt a Sports Illustrated legendás fürdőruhás számában.

A 22 éves Brenna Huckaby-t 2010-ben diagnosztizálták csontrákkal, ekkor kellett amputálni jobb lábát. A lány még csak elsős gimis volt, élete legsötétebb időszakaként emlékszik vissza ezekre az évekre. A korábban tornászként aktív Huckaby szeretett volna fél lábbal is sportolni, ezért kezdett el foglalkozni a snowboarddal. A fiatal lány aztán annyira beleszeretett a sportágba, hogy később még paralimpián is versenyzett.

Most pedig ő lehetett az első amputált modell a Sports Illustrated fürdőruhás számában. Huckaby a Cosmpolitan.com-nak azt mondta, elképesztően pozitív és felemelő élmény volt számára a fotózás, bár elismerte, kezdetben tartott az emberek reakciótól: „Mielőtt elvállaltam a fotózást, azt gondoltam, atya ég, most egy csomó jónak, de valószínűleg rengeteg rossznak is kiteszem magam. De szerettem volna jól megcsinálni ezt az egészet. Jól akartam képviselni a mozgáskorlátozott nőket.”

A Sports Illustrated oldalán megnézhetjük a videót is, ami Huckaby fotózásáról készült.