Erős minimalizmus a H&M párizsi bemutatóján

2018. március 01.
„See now, buy now” formátumban mutatta be a párizsi divathéten a H&M a 2018-as tavaszi-nyári Studio kollekciót, melyet Japán nagyvárosi eleganciája és természetes minimalizmusa ihletett.

Az esemény kedvéért a Musée des Arts Décoratifs épülete a tradicionális japán belsőépítészet modern változatává alakult át ikonikus tatami szőnyegekkel és csodálatos ikebana kompozíciókkal. A vendégek, köztük Winnie Harlow, Alexa Chang és Joan Smalls először egy elegáns japán vacsorát fogyaszthattak el, mielőtt a modellek felvonultak az asztalok útvesztőjében

 

 

A H&M Studio kollekció letisztult sziluettekkel, laza hangulattal és a japán írásrendszert tükröző, szembeszökő absztrakt mintákkal kápráztatta el a közönséget. Munkaruhára emlékeztető szabások, légies anyagok és izgalmas kötöttek hoztak egyensúlyt a minimalista dizájnok, a mozgás és az egyszerű színvilág elegyébe. A bemutatón olyan modellek vettek részt, mint Amber Valetta, Grace Elisabeth és Edie Campbell.

„Nagyon izgalmas volt látni erős mintáinkat és színeinket a japán dizájn által ihletett letisztult vonalakkal ötvözve. Az autentikus környezet, a teríték, a dekorációk és más részletek együttesen teremtették meg a visszafogottan elegáns és méltóságteljes hangulatot, és már alig várjuk, hogy láthassuk, vásárlóink világszerte hogyan viselik majd kedvenc darabjaikat a kollekcióból” – mondta Pernilla Wohlfahrt, a H&M tervezési igazgatója.

 

A Studio a H&M fő szezonális kollekciója, amelynek megalkotásáért külön tervezői csapat felel. A kifutón látott női és férfiruhákat már közvetlenül a bemutató után meg lehetett vásárolni online, és világszerte a H&M üzleteiben mától, március 1-től kaphatóak.

A modellek sminkjét Isamaya Ffrench sminkmester készítette el H&M Beauty termékekkel. A kollekció kiegészítéseként a sminkek letisztultak, frissek és minimalisztikusak voltak, melyet a szem színes festése dobott fel.