Yurkov stílustippjei: dresscode kisokos

2018. március 13.

Casual

A casual maga az utcai, hétköznapi öltözködési stílus. A casual szetteknél különösen fontos, hogy kiegészítőkkel törjük meg az általánosabb darabok egyhangúságát.

Business casual

A sportos öltözet és az elegánsabb stílus keveréke a business casual. Izgalmas stílushatást érhetünk el, ha a kényelmes sportcipőt egy szép blézerrel kombináljuk. Természetesen a magassarkú is megjelenhet ebben a stílusban is, de bátran viselhetjük pamutpólóval vagy garbóval is.

Smart casual

Mitől lesz okos egy szett? Például remek trükk, ha monokróm szetteket választunk, hiszen ez rendkívül elegáns összhatást kelt, sőt, még az alakunkat is nyújtja, ha egyszínű outfitet választunk.


Business/Informal

A munkahelyi szettek esetében érdemes a szoknyával is kísérletezni, mely általában sötétebb alsórészt és világosabb felsőrészt jelent. Világos blúz vagy ing és sötét szoknya, magassarkú cipő jellemzi ezt a lookot. A cipő és a kiegészítők színének viszont nem feltétlenül kell megegyezni, de okos megoldás lehet, ha a cipő színe például a ruha színével harmonizál.

Semi formal

Az esküvői fogadások, délutáni céges rendezvények alapdarabjai a koktélruhák. Szuper megoldás, ha a láb hosszát nude magassarkúval hosszítjuk, arra viszont érdemes figyelni, hogy a térdközeli hosszhoz közelítsen a ruha alja.

Black tie

A férfiakat nyakkendő viselésére biztató look a hölgyek esetében az estélyi ruhában való megjelenést jelenti. Ez klasszikusan földig érő ruhát jelent, a formának és a stílusnak viszont manapság már csak a képzeletünk szabhat határt.

White tie

Az öltözködés koronája a white tie. A férfiak esetében fehér, szigorúan kézzel kötött csokornyakkendő, ing és frakk viselését jelenti. A nők esetében pedig még az is meg van szabva, hogy a kéz és váll mindenképpen takarva kell, hogy legyen.