Karcsúsító tippek a kedvenc tavaszi kabátfazonjainkhoz

2018. április 25.
A tavaszi kabátok esetében sem árt egy-két trükkel megismerkednünk azért, hogy minél többet hozhassunk ki az adott fazonból. Következzenek Kovács Orsolya, Yurkov karcsúsító tippjei tavaszra és kabátviselős nyári estékre.

Trench coat

Az örök klasszikus tavaszi ballonkabátnál érdemes a mellrészre küönösen figyelni. Kisebb mellűeknek fentebb záródó, míg nagyobb mellekkel rendelkezőknek a V-fazon a legjobb megoldás, ha optikai alakformálás a tét. Nyakhosszabbításhoz extra trükk, ha felhajtjuk a gallért, míg karcsúsításhoz az alkaron feltűrt verzió lehet a legjobb barátunk.

A fekete trench coat helyett érdemesebb a világosabb, akár sötétkék, khaki vagy nude árnyalatokban beszerezni a klasszikus ballonkabátot – utóbbihoz viszont érdemes egy élénk sálat is párosítani.

Farmerkabát

A most trendi oversize kabátok könnyen eltéglalaposíthatják az alakunkat, így ha hosszabb távra szeretnénk beszerezni egy farmerkabátot és fontos számunkra az optikai tuning is, akkor a klasszikus forma mellett érdemes letennünk a voksunkat. A legnagyobb karcsúsító trükk, ha olyan fazont veszünk, amit éppenhogy össze tudunk gombolni és amelynek a vállrésze és a karöltője passzos.

Bőrkabát

Ugyanúgy mint a farmerkabátnál, a bőrkabátnál is érdemes átgondolnunk, hogy össze szoktuk e zipzározni az adott fazont. Talán merésznek tűnhet, de ha a válasz nem, akkor akár annyira karcsúsított verziót is beszerezhezünk, amelyet szűkösen vagy egyáltalán nem tudunk bezipzározni, hiszen ennek a kar és a hátrésze testhezállóbb, tehát optikailag karcsúsít.

Bomberkabát

A bomber már évek óta masszívan uralja az üzleteket. A nagyobb mellel rendelkezőknek érdemes azzal számolniuk, ha e mellett tennék le a voksukat, hogy ha nincs az adott fazon alja behúzva, akkor látványban bizony extra kilókat eredményezhet. Illetve érdemes a mellrésznél elhelyezett hímzéseket és brossokat is kerülni, hiszen ennek is kebeldúsító hatása van.