A nyár kedvenc itala inspirálta Szegedi Katát

2018. június 02.
A napfényes Itália elevenedik meg Szegedi Kata legújabb kollekciójának elemeiben. A divattervező és az Aperol együttműködésének nyomán született öltözetekben a márka karakteres színei mellett a dolce vita életérzés is testet ölt. A bemutatón egy, a kollekciót kiegészítő AperolxSzegedi Kata strandtáskáról is lehullt a lepel, aminek limitált kiadású darabjaira nyereményjáték keretében tehetnek szert a divat szerelmesei.

A hazai divatvilágban ismert tervező innovatív és modern stílusa találkozik az Aperol mediterrán világával az AperolxSzegedi Kata kollekció darabjaiban. A két brand harmonikus egymásra találásának eredményeképpen négy öltözet született. Az olasz italmárka narancsos – kékes színvilágát idéző darabok a független és könnyed nagyvárosi nő ruhatárának meghatározó összetevői.

„A jellegzetes, trendi italt szerettük volna egy rendhagyó együttműködés keretében is megismertetni a fogyasztókkal, amihez nem is találhattunk volna jobb tervezőt, mint Szegedi Kata, aki a márka színeire helyezte a hangsúlyt, de kapszulakollekciójában a színek mellett egyértelműen hangsúlyt kap az Aperol dolce vita életérzése is” – mondta el a bemutatón Hegedűs Krisztina, az Aperol magyarországi brand menedzsere.

„Szerencsére nem volt nehéz dolgunk a tervezéssel, mivel az Aperol üzenetei, a könnyed és játékos elegancia a saját munkáimra is jellemzők. Az ital élénk, nyarat idéző narancs, kék és citromsárga színei mellett a saját stílusjegyeink is egyértelműen visszaköszönnek a kollekcióban” – árulta el Szegedi Kata. „A ruhákat viselőik akár egy munka utáni baráti összejövetelre is felvehetik, de egy elegáns vacsorán vagy különlegesebb alkalmak esetében is megállják a helyüket” – tette hozzá Benus Dániel, a kapszulakollekció társ tervezője.

A prezentáció háziasszonyaként Epres Panni modell mutatta be Szegedi Kata tervezőasztalának legújabb kompozícióit. „Nem először dolgozom együtt Katával, az általa megálmodott ruhák mindig tökéletes összhangban vannak a saját ízlésvilágommal. Az olasz kultúra és gasztronómia is nagyon közel áll hozzám, így biztos voltam benne, hogy az Aperol és Szegedi Kata együttműködéséből kizárólag izgalmas dolgok születhetnek. A bemutatón a modellek mellett én is az új kollekciót viseltem, egy gyönyörű, lágy esésű narancsszínű szoknyát.”

Az AperolxSzegedi Kata kapszulakollekciójának darabjai megvásárolhatók a divattervező showroomjában. Az együttműködés keretében egy 10 darabból álló, limitált kiadású táskakollekció is készült, amelyeket az Aperol Spritz hivatalos Facebook oldalán június elején induló nyereményjáték keretében sorsolnak ki az egyedi kiegészítők kedvelői között.