Megveszik, felrakják az Instagramra majd visszaviszik a ruhákat az emberek

2018. augusztus 17.
Állítólag egyre többen vásárolnak menő ruhákat egyetlen tökéletes insta-fotó kedvéért, aztán vissza is viszik a drága darabokat.

Fotó: Unsplash.com

Egy kutatás szerint minden tizedik brit vásárló vett már ruhát pusztán azért, hogy elkészítse a tökéletes Instagram-fotót, majd visszavigye a darabot. A jelenség azután kezdett terjedni, hogy a közösségi médiát elárasztották a minden egyes nap új és menő outfiteket posztoló ifluenszerek, ezzel a tempóval pedig nem mindenki tudott lépést tartani. Mivel úgyis csak az #outfit of the day fotókhoz kellenek a menő darabok, sokkal egyszerűbb egy alkalommal felpróbálni, minden szögből lefotózni, majd visszavinni a ruhákat.

Állítólag elsősorban 35-44 közötti nők és férfiak élnek ezzel a trükkel, és talán meglepő módon még közülük is inkább az utóbbiak. Egyre több kutatás igazolja, hogy a közösségi médiából érkező nyomás nagyon rossz hatással lehet önbizalmunkra és testképünkre – nemrégiben például az is kiderült, hogy egyre több fiatal plasztikáztatná magát Snapchat filterekkel felturbózott arcához hasonlóbbá.