Modern nő magyar fürdőruhában

2018. augusztus 18.
A Philomén márka létrehozását a budapesti termálfürdők ihlették. A fürdőruhákon örök klasszikus szabásvonalak jelennek meg, de van bennük egy-egy olyan izgalmas és magabiztos csavar, amitől teljesen egyedivé válnak.

Bátor formaviláguk miatt nem hiányozhatnak egy modern nő stílusos vízparti kelléktárából sem. A fürdőruhák alapját a prémium minőségű, újrahasznosított olasz anyagok adják, ráadásul minden ruhát kézzel készítenek, magyar varrónők által, figyelve a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra. Az anyag rendkívül tartós, UV és klórálló, így tengerparton, termálfürdőben és uszodában is bátran használható.

A tervező, Csabai Zita Filoména 2015-ben végzett divattervező mesterszakon, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, előtte pedig Madridban tanult szintén divattervezést. Zita a minimalista vonalvezetés és a funkcionalitás híve, olyan ruhákat készít, melyek megragadják a tekintetet, ugyanakkor időtállók és mindig aktuálisak lesznek.

Mostani kollekciójára a saját gyermekkori emlékei voltak hatással. Ilyen az első nőideál is kamasz nővére személyében, aki előszeretettel viselte a ’80-as és ’90-es évek jellegzetes szabásvonalú fürdőruháit. A nyári szezonokban a család dinnyeföldjén töltött idő, és a strandok közötti ingázás pedig a kampányfotók koncepcióját adja.”

Hol: philomen.euInstagram/philomen.studio/Facebook/philomenstudio/

Designer: Csabai Zita
Styling és smink: Varga Priszcilla
Modell: Egervári Hilda
Fotó: Dombóvári Judit