Így viseld a fehéret, stílustippek Szegedi Kata divattervezőtől

2018. augusztus 29.
A fehér színhez sokszor bizonytalanul nyúlunk: milyen alkalomra illik felvenni? Milyen bőrszínhez áll igazán jól, na és melyik árnyalatát válasszuk? Szegedi Kata divattervező, aki többek a között a legfehérebb eseményre, a Le Diner en Blanc vacsorára is több vendéget látott el stílustanácsokkal, most fellebbenti a fátylat arról, hogy viselhetjük a fehéret.

Keverd a textúrákat!

Elsőre akár egyszerűnek is tűnhet egy csupafehér összeállítás, azonban egy kis ötletességgel könnyen magadra vonhatod mindenki tekintetét. Viselj különböző anyagokból készült darabokat és máris sokkal izgalmasabb az összhatás. Kitűnő párosítás a csipke és a farmer, de a selyem és lenvászon párossal sem lőhetsz mellé.  Légy bátor és kísérletezz minél több textúrával!

Gondolj a kiegészítőkre is!

A stílusos ruhadarabok mellett érdemes odafigyelni a különleges kiegészítőkre is, amelyek feldobják a fehér szettet. A világos színekhez kitűnően passzolnak az ezüst és arany nyakláncok, karkötők, gyűrűk, brossok és fülbevalók. Ezekből érdemes egy statement darabot választani, ami kiegészíti a letisztult összeállítást.

Fehéret fehérrel

Vannak események, ahol szigorú szabályokat kell betartani, ilyen a Le Diner en Blanc is, ahová csak hófehérben illik érkezni. Azonban a titkos vacsorán kívül is érdemes viselned ezt a gyönyörű színt és a fehérnek is rengeteg árnyalata van. A hófehér mellett nyugodtan válassz csontszínű, törtfehér, ekrü, tojáshéj vagy elefántcsont árnyalatokból, és bátran keverd ezeket.

+ 1 tipp a közeledő őszi szezonra

Hamarosan beköszönt az ősz, viszont ekkor is tökéletes viselet lehet a fehér. Kora őszi vacsorához vagy munkahelyre például remek választás egy nehezebb anyagból készült fehér nadrágkosztüm. Az idei trendeket követve érdemes szmokingszerű szettet választani, magas derekú répanadrággal és egy jól szabott zakóval.

Idén harmadik alkalommal szervezik meg szeptember 1-jén a világ legfehérebb vacsoráját, a Le Diner en Blanc-t, amelynek helyszíne egészen az esemény napjáig titkos. Ha szívesen megmutatnád itt legújabb fehér szettedet, akkor augusztus 30. éjfélig még regisztrálhatsz a rendezvényre: https://budapest.dinerenblanc.com/register.

Fotó: Le Diner en Blanc Budapest