Z-generációs modellpalánták: ők váltják Palvin Barbit és Mihalik Enikőt a nemzetközi kifutókon

2018. október 02.
Nemzetközi modellkarrierek terén nagyon nem állunk rosszul. De vajon lesznek, akik Mihalik Enikő, Palvin Barbi vagy Axente Vanessa nyomdokaiba léphetnek néhány év múlva? Úgy tűnik, nagyon is! A legfiatalabb modellgenerációnak minden esélye meg van arra, hogy a legmenőbb fashion weekeken vonuljon. Legújabb, a Z-generáció modellpalántáit bemutató sorozatunk Muszela Emmával indul útjára, akit a VM Model ügynökség vezetője mutat be az olvasóknak.

Sorozatunk első részében a mindössze 14 éves Muszela Emmát mutatjuk be. Emma 2017 nyarán került ügynökségünk látókörébe. Egy kedves egykori modellünk ajánlotta figyelmünkbe és ha lehet ilyet mondani szerelem volt első látásra. Azonnal felvettük vele a kapcsolatot, majd pár nappal később már személyesen is találkozhattunk a családdal együtt az irodánkban. Emma egy mindössze 700 fős kistelepülésről, Epölről származik, ám ennek ellenére -és a korához képest meg még inkább – egészen hihetetlenül vagány, határozott, magabiztos és lehengerlő személyisége volt már 13 évesen is, ami még a tökéletes fizikai paramétereinél és elképesztően fotogén arcánál is lényegesebb szempont volt, hogy ott helyben azonnal szerződést kínáljunk neki.

A döntésünk rendkívül hamar beigazolódott: Emma már 14. születésnapjának betöltése előtt, rögtön az első tesztfotóinak elkészülte után szerződés ajánlatot kapott a világ 5 vezető ügynökségének mindegyikétől, de a legfontosabb piacokkal stratégiai döntésünk értelmében még várunk.
2 fotó megtekintése
Emma a szerződéskötést követő első évben -fiatal korára tekintettel- elsősorban belföldön dolgozgatott, majd 2018 tavaszán 3 hetet Chile-ben töltött, ahol egyebek mellett forgatott egy kampányvideót a H&M-nek is. Belföldön a legjelentősebb és legnagyobb presztízzsel bíró munkája a Mercedes Benz Fashion Week Budapest volt, ahol 14 évesen debütált, messze a legfiatalabb lányként a divathéten.
3 fotó megtekintése
2018 nyarán részt vett a VM MODEL nyári felkészítő táborában, majd ezt követően – 1 év építgetés, felkészítés, valamint a modelltábor után – eljött a várva várt első hosszabb külföldi, és önállóan megtett út: Emma a tokiói Donna ügynökséghez repült és fantasztikusan teljesít ott is. Jelen cikk írásának pillanatában az eddig ott töltött 32 nap alatt már 21 munkánál(!!!) tart. Egészen elképesztő. És hol van még a vége…
6 fotó megtekintése
Ami a jövőt illeti: Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy már most sorban áll érte az összes vezető ügynökség Európából és az Egyesült Államokból egyaránt. A jelen pillanatban is zajló divathetek alatt is folynak az egyeztetések személyesen Londonban, Párizsban és Milánóban egyaránt. A terv az, hogy Emma még idén év végén eltöltsön 2-3 hetet valamelyik vezető európai nagyvárosban. (A független magazinok száma és minősége miatt a legvalószínűbb, hogy Londonban.) Majd jövő tavasszal, immár 15 évesen újabb 4-5 hetet ugyanitt, hogy aztán 2019 szeptemberében valamelyik francia luxusmárkának a kifutóján debütálhasson exkluzívként. Ügynökségünk már jelenleg is tárgyalásban van a világ vezető casting directoraival Emma kapcsán, és már van konkrét ajánlatunk is a világ egyik, – ha nem A – legfontosabb casting directorától a világ egyik legfontosabb és legnagyobb presztízsű show-jára, de ez a divatház belső szabályai miatt Emma korára való tekintettel csak 2020 februárjában valósulhat meg, szóval most egy olyan megoldáson dolgozunk, ami akár egy szezonnal hamarabb is tudna működni.
5 fotó megtekintése
Mindenesetre azt kijelenthetjük, hogy ha Emma fejlődése nem törik meg, és a jelenlegi méretei is megmaradnak, akkor az előttünk álló évek legsikeresebb magyar modelljeinek egyikét köszönthejük személyében néhány szezonon belül. Az idő neki dolgozik.