Interjú Annabellel, szeptemberi divatanyagunk brit modelljével

2018. augusztus 22.
Másik nemzet, más szokások, mégis ugyanaz a munka - ezért (is) izgalmas külföldi modellekkel dolgozni! Kíváncsiak voltunk, hogy Annabel, szeptemberi divatanyagunk főszereplője hogyan látja a divatvilágot és benne magát. Mi lenne, ha nem modellkedne, és hogyhogy járt már nálunk ezelőtt is?

Mesélnél nekünk a modellkarriered kezdetéről? Hány éves voltál akkor?

A Bestival zenei fesztiválon voltam épp a Wight-szigeteken, Angliában – ekkor voltam 18 éves. Szinte azonnal aláírtam a Premier Model Management által felkínált szerződést, viszont ezután egy ideig még inkább az iskolára fektettem a hangsúlyt. Az első igazi modellmunkám 20 éves koromban volt, rövidesen pedig sor került az első divatbemutatómra is.

Mi a pozitív, illetve negatív oldala a szakmádnak?

A legjobb dolog mindenképp a változatosság. Nincs két egyforma munka, nincs két egyforma nap. Továbbá az emberek, akikkel találkozom, együtt dolgozom, a helyek, amelyeket láthatok – mind olyan dolgok, amik említésre méltóak. A legrosszabb pedig, hogy sok esetben „last minute” munkák vannak, ezért nehéz előre tervezni, például a barátommal, barátaimmal vagy a családommal.

Mi volt a legérdekesebb hely, ország vagy helyzet a modellkedéssel kapcsolatosan?

Ausztráliában voltam, épp a BONDS-kampányán dolgoztunk. Nagyon menő volt, ugyanis a Coober Pedy sivatagban fotóztuk. Közel 44 fok volt, ezért napkeltekor kellett kelni. Viszont egy percét sem bánom, mert annyira gyönyörű volt, és a fotók is nagyszerűek lettek!

Van olyan álommunkád, ami még nem valósult meg? 

Nagyon szeretnék készíteni egy fotósorozatot rengeteg-rengeteg cuki kölyökkutyával, ahol csak velük kell játszanom! (Golden Retriever kölyök előnyben).

Említetted már, hogy a modellkedés helyett inkább a tanulmányaidra koncentráltál. Mit tanulsz?

Egy éve diplomáztam a Bristol Egyetemen, biológia alapképzésen (kitüntetéssel). Imádtam ott tanulni, és még mindig rajongok a biológiáért!

Magyarország és Budapest minden bizonnyal nem idegen számodra, hisz korábban már voltál itt. Mikor volt ez pontosan, illetve mik azok az elengedhetetlen tevékenységek, amiket mindenképp ajánlanál az ide látogatóknak?

Tavaly négy legjobb barátnőm társaságában érkeztem 5 napra Budapestre, ahol megünnepeltük az egyetemi tanulmányaink befejezését. Határozottan ajánlom a termálfürdőket. Egyszerűen kihagyhatatlanok! De például körbe bicikliztük a várost is, ami szintén szuper volt. Isteni új helyeket fedeztünk fel.

Van valamilyen trükköd, vagy akár szépségrituáléd, amivel túl lehet élni egy hosszú repülőutat?  

Az első számú dolog egy hosszú repülőút alkalmával, ami számomra nélkülözhetetlen, egy jó minőségű zajszűrő fejhallgató és zene. Az utóbbi időben viszont inkább podcastokat hallgatok. Amit pedig a testemért teszek, az a hidratálás: sok folyadék, megfelelő típusú hidratáló, de még akár egy fátyolmaszk is szóba jöhet.

Most következzen néhány gyors kérdés. Ha nem modellkednél, akkor?

Minden bizonnyal valami biológiával kapcsolatos dologgal foglalkoznék. Szeretném, ha olyan munkám lehetne, mint David Attenborough-nak, bár nem hiszem, hogy ez lehetséges.

Az első dolog reggelente:

Igazi britként sosem hiányozhat egy csésze tea!

Kutyák vagy macskák?

Macskám (vörösszőrű, bolyhos és 16 éves), de a kutyákat is szeretem.

Az utolsó könyv, amit olvastál?

Peter Wohlleben A fák titkos élete

Hagyományos angol vagy kontinentális reggeli?

Valószínűleg a kontinentális. Bolondulok a mazsolás kifliért.

Elárulnál néhány dolgot a bakancslistádról?

Kimondhatatlanul szeretnék egyszer cetcápákkal együtt úszni Ausztráliában vagy akár a Fülöp-szigeteken. Messzemenően ők a kedvenc teremtményeim! Ugyanakkor szeretnék elmenni ismét egy vadvízi evezésre, na meg ejtőernyőzni.  Múlt év során sikeresen kihúztam néhány dolgot a listámról, amikor Kanadába utaztam megnézni a hosszúszárnyú bálnákat és a kardszárnyú delfineket.

Nézd meg galériánkat Annabel munkáiról!

16 fotó megtekintése

Magyar szöveg: Mándoki Bernadett, gyakornok Fotók: Premier Model Management

Keresd a szeptemberi Marie Claire-t!