Izland ihlette a Daalarna új esküvői kampányát

2018. október 06.
Egyre többen vágynak különleges hangulatokra, új, akár ismeretlen világokra. Csendre, suttogásra, nem csak harsány önfeledtségre. Önmagunkra figyelésre, befelé fordulásra. A Daalarna legújabb kollekcióját, a WHISPER-t Izland fényei, színei, növényvilága és határtalan nyugalma inspirálták.

A kampányképek elkészüléséhez a vadságával lenyűgöző izlandi szél suttogása tökéletes aláfestést szolgáltatott. „Míg a korábbi évekre a trendkövetés volt a jellemzőbb, napjainkban a párok egyre inkább mernek önmagukra, a saját vágyaikra, megérzéseikre hallgatni, ha esküvőre készülnek.

Az önkifejezés vágya sok mindenben megjelenhet, a ruha- és helyszínválasztástól a részletkérdésnek tűnő apróságokig – meséli Benes Anita. – Ez a befelé fordulás inspirált a kollekció megalkotásakor, amelyhez Izlandnál tökéletesebb helyszínt nem is találhattam volna. Évek óta nagy vágyam volt, hogy egyszer ezeken a rejtélyes, már-már nem e világi hangulatú tájakon készülhessenek el a Daalarna kampányképei.”

Az új esküvői kollekció izgalmas forma- és motívumvilágát Izland magával ragadó természeti adottságai ihlették. A mohákra, zúzmókra és páfrányokra emlékeztető lézervágott minták, a háromdimenziós hímzett csipkevirágok és a különféle pillangó alakú díszítések nemcsak a ruhák felső részén, hanem a szoknyákon is megjelennek.

A sziluettek ebben a kollekcióban még inkább eltávolodnak a testtől, nagy szabadságérzetet, ugyanakkor visszafogottságot is biztosítva viselőjüknek. Hosszú, bő ujjak és szoknyák, nagyvonalú anyaghasználat jellemzi az esküvői ruhákat, amelyekhez túlnyomórészt tüll és hernyóselyem muszlin anyagokat használt a tervező. A klasszikus fátyolmegoldások helyett olyan izgalmas kiegészítők, mint a különféle palástok, kapucnik vagy pelerinek is gazdagítják a WHISPER kollekciót.

7 fotó megtekintése

Nézd meg a többi kampányfotót is a galériára kattintva!

A ruhák októbertől lesznek elérhetőek a hazai közönség számára a márka budapesti showroomjában. 

Fotók: Papp Éva és Schneider Zoltán

Még több inspiráció a Daalarna esküvői weboldalán, a Secret Stories-on:

www.secretstories.hu