Exkluzív: Veszprémi Gabriella Marble kollekciója

2019. február 04.
A természet és a kőzetek rétegződése inspirálta a tervező legújabb kollekcióját, amelyet először nálunk nézhettek meg!

A MARBLE, vagyis márvány Veszprémi Gabriella a Magyar Formatervezési különdíjban részesült, nagy sikerű LAYERS utáni első kollekciója. A kifejlesztett zero waste, tehát hulladék nélküli filozófiát megtestesítő technológia lehetőségeit, ez alkalommal egy táskakollekción keresztül mutatja be, amelynek darabjain praktikusak, könnyen hordhatóak.

Ugyanolyan menő, mint amennyire környezettudatos 

„Célom volt, hogy az elkészült tárgyak 100%-ban bőrből készüljenek és a különböző funkcióból adódó részleteket is bőrből oldjam meg. Ezeknél a részleteknél használtam az épített felületeket és ezzel sikerült minden esetben kiküszöbölnöm a fém alkatrészek, kellékek használatát. Szerettem volna a részletekre fektetni a hangsúlyt, ezért a fekete alapformák mellett domináns, élénk színű bőrdarabokból építettem a kellékeket” – meséli Gabi a kollekció darabjairól.

Inspirációul a természet szolgált a tervező számára, hiszen ezt a rétegződést számos helyen megfigyelhetjük. Rá a legnagyobb hatással a kőzetek és különböző márványok voltak, ahol sok esetben a színbeli változatosság is rendkívüli. A rétegek az idő múlását, a fejlődést mutatják, de a kor minden történésével együtt. „Minden, ami csak hatással volt az adott felületre, az »kőbe van vésve«. Pont így tekintek én is az elkészült tárgyaimra, főleg ezekre a részletekre, hiszen a felhasznált alapanyagnak is megvan a története, a maga életútja. Volt egy anyag, ami az eredeti termék készítéséből kimaradt, feleslegessé vált és így jutott el hozzám. És így lett része egy teljesen másik tárgynak, sőt annak is a legfontosabb részévé vált” – mondja a tervező.

A kollekció darabjait úgy állította össze Gabi, hogy minden alapdarab szerepeljen benne, amire egy nőnek szüksége lehet: mindent elnyelő válltáska, hátizsák, egy formabontó kézitáska, övtáska és clutch is. A méret és funkció szempontjából pedig mindenki a saját stílusához és életmódjának megfelelően tud választani a kollekció darabjai közül – keressétek a táskákat a Je Suis Belle üzletében.

Kattints a galériára a kollekció darabjaiért!

9 fotó megtekintése

Fotó: Lakos Máté