Kubista menyasszonyoknak tervez a fiatal cseh márka

2019. február 26.
Legújabb kedvencünk a Crystal Bride, amely egy fiatal, menyasszonyi ruhákra fókuszáló cseh márka: legújabb kollekciójukat a cseh kubizmus és art deco inspirálta.

Közeleg az esküvőszezon, mi pedig igyekszünk inspirációt nyújtani a leendő aráknak. Nemrég fedeztük fel a fiatal cseh márkát, amely igencsak figyelemre méltó darabokat tervez azoknak a menyasszonyoknak, akik nem riadnak meg a nem szokványos megoldásoktól, mégis tisztelik a hagyományokat – miközben valami újra vágynak.

A Crystal Bride kollekciója a cseh kubizmus és az art deco világából merített ihletet. A ruhák egyszerre letisztultak, szokványosak, rafináltak, csillogóak, kiegyensúlyozottak, harmonikusak, bővelkednek geometrikus sziluettekben, látványos részletmegoldásokban – természetesen mindez a lehető legmagasabb minőségű alapanyagokból. A kollekciót – amely Londonban is bemutatkozik – a fekete-fehér filmek dívái és a nők felszabadítása inspirálta. Mirka Horka tervező egyik leglátványosabb darabja az a ruha, amelyet kézzel díszítettek hétezer kristállyal, gyöngyökkel és strucctollal. Hogy hány óra alatt készült el a ruha, amelyik bármelyik couture darab között büszkén megállná a helyét? Eláruljuk: több mint kétszáz! Másik kedvencünk az esküvői kosztüm, gyönyörű gyöngyrészletekkel. A dizájner, Mirka Csehország egyik legismertebb tervezője és néhány éve a neves Woolmark Prize finalistájaként világszerte ismertté vált. Munkáját számos európai országban bemutatták már, és nem is csak a kifutókon: izgalmas dizájnfilozófiája és művészi gondolkodása galériákba is elvitték ruhaműalkotásait.

A kollekciót egyébként a szintén cseh Tereza Otahalikova és a LoveSpell ékszerei egészítik ki, amelyek a világhírű, hagyományos bohémiai kristályból, illetve gyémántból és drágakövekből készültek.

Kattints a galériára a fotókért!

17 fotó megtekintése

Fotó: Vojtech Veskrna