Minden eddiginél profibb az adidas legújabb futócipője

2019. március 02.
Megérkezett az adidas Running legújabb technikai futócipője, az Ultraboost 19. Az új sziluett megalkotásakor minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektettek a futók visszajelzéseire: a rendkívüli kényelem és maximális energiavisszaadás is kiemelt figyelmet kapott a tervezés során.

Az új Ultraboost 19-et több ezer futó visszajelzése alapján tervezték annak érdekében, hogy megalkothassák minden idők legjobban reagáló, teljesítményorientált Ultraboost cipőjét. A 3 éves fejlesztési folyamat során új tesztelési- és gyártási módszereket is alkalmaztak a tervezők, míg végül eljutottak a – 2015-ben bemutatott, 17 részből álló első Ultraboost nyomán, a – mindösszesen 4 fő elemre egyszerűsített sziluettig. Az Ultraboost 19 modellben a következő újításokkal találkozhatunk:

  • A forradalmi BOOST párnázat energiatároló kapszulái visszajuttatják a futás közben leadott energiát, így minden lépéssel gyorsabbak és hatékonyabbak lehetünk. Különösen igaz ez az Ultraboost 19-re, aminek középtalprészében 20 százalékkal több BOOST található, mint az első modellében.
  • A talprész rugalmasságát, illetve a lábfej gördülékenységét segítő vadonatúj Torsion Spring technológiának köszönhetően a cipő minden egyes talajérintéssel észrevétlenül segíti a energiavisszaadást, egyaránt javítva ezzel a futó sebességén és tempóján is.
  • A tökéletes tartásért a külső részen elhelyezett 3D Heel Frame saroktámasz felel, ami – a 3D nyomtatott technológiájának köszönhetően – légies, mégis támogató alkotóelemét képzi a futócipőnek.
  • A zokniszerű Primeknit 360 felsőrész tökéletesen körbeöleli a lábfejet, amellyel a biztos tartás mellett maximális kényelmet is kölcsönöz viselőinek.

„A futás folyamatosan változik, ezért a futócipők piacán nem állhatunk meg egy pillanatra sem: az adidas-nál mindig arra törekszünk, hogy innovációinkkal arra bátorítsuk a futókat, hogy gondolkozzanak kreatívan, váljanak maguk is alkotókká, és nyissanak az újítások felé. Az Ultraboost 19 újrakódolja a városi futás fogalmát, az új modellben futóink maximális energiával és kellő magabiztossággal indulhatnak el az új kihívások felé”– nyilatkozta az új sziluett kapcsán Végső Péter, az adidas brand marketing menedzsere.

Az új modellt az adidas Runners Budapest tagjai mellett több futás iránt elkötelezett híresség is tesztelte, így a hivatalos budapesti bemutatóeseményre már Sass Dani (VIASAT3, Ide süss!), Németh Györgyi (Futásról Nőknek Blog) és Nagy Dani (vlogger) is Ultraboost 19-ben érkezett. Sass Dani a modell kapcsán elmondta, hogy még sosem viselt ennyire kényelmes futócipőt korábban. 

„A zokniszerű felsőrész miatt tényleg olyan, mintha semmi sem lenne a lábamon, csak egy kényelmes szivacson lépkednék. A sarokrészen lévő támasz pedig még hosszabb távok esetén is maximális stabilitást biztosít a lábnak, ami számomra még a kényelemnél is fontosabb szempont” – tette hozzá Dani.

Az Ultraboost 19 Laser Redváltozata már kapható a budapesti adidas üzletekben, illetve a márka kiemelt partnereinél. A modell három további színállása – a Dark Pixel, a Refractés a Bat Orchid– január óta érhető el limitált számban a kiválasztott üzletekben,