Justin Timberlake tetőtől talpig farmerban

2019. április 20.
Justin Timberlake Memphisből száramzik, ami óriási hatással volt mind a zenéjére, mind a stílusára, ahogy azt első kézből tapasztalhatjuk az új Levi’s® x Justin Timberlake Spring 2019 Fresh Leaves kapszulakollekció kapcsán.

Külön választani Memphis-t és a hozzá kötődő zenéket egyszerűen lehetetlen. Legyen az Elvis Presley és Jerry Lee Lewis rock ’n rollja vagy Otis Redding és Isaac Hayes R&B ritmusai, gyakorlatileg ez a város alkotta meg a 20. század hangját. Justin Timberlake esetében pedig, aki maga is Memphisből száramzik, ez óriási hatással volt mind a zenéjére, mind a stílusára, ahogy azt első kézből tapasztalhatjuk az új Levi’s® x Justin Timberlake Spring 2019 Fresh Leaves kapszulakollekció kapcsán.

“Memphis és a zene mindig is egyaránt nagyon fontos részeim voltak – mondja a Grammy-díjas zenész. – Most pedig a kollekciónak is fontos részévé vált, ahogy visszatértem azokra a helyekre és dolgokhoz, amiket imádtam gyerekkoromban.”

 

A “Fresh Leaves” névre hallgató együttműködés második részében a Memphis által inspirált darabok ismét az időtlen Levi’s® klasszikusok újragondolásával születtek—mint a friss levelek egy kedvenc öreg fán—egyszerre ismerősek és újak, klasszikusak és modernek. Mindemellett egyfajta nemhivatalos idegenvezetőként is szolgálnak Justin Timberlake szülővárosához. A feliratos pólóktól, amik a régi East End Parkban lévő Zippin Pippin hullámvasútra, a Skateland korcsolyapályára és a University of Memphis Tigers kosárlabdacsarnokra utalnak, az új Trucker dzsekiig, ami zenei idoloknak állít emléket, akik korábban ezen az úton jártak, a kollekció telis tele van nosztalgikus főhajtásokkal Justin fiatalságának Memphise felé. Ezzel a rengeteg a nosztalgiával keverednek a modern szabások és sziluettek, olyan darabok, melyek Justin egyedülálló, a hiphop, a rock és a streetwear keverékéből összeálló stílusát jellemzik.

“Igazi amerikai ikonként Justin a tökéletes partner a Levi’s® számára, ez a kollekció pedig szülővárosának, Memphisnek az ünneplése, ami megtestesíti az amerikai zenét és az eredeti önkifejezést – mondja, a Levi Strauss & Co. marketing igazgatója. – A kollekció egyszerre ünnepli Memphist és a mi örökségünket, felvonultatva az eredeti 501®-es farmert (a világ első farmerét), éppúgy, mint a legfrissebb darabokat.

Természetesen a középpontban egy jó szabású Levi’s® farmer áll. A Levi’s® x Justin Timberlake Spring 2019 kollekció esetében ez leginkább szűkülő szárakat jelent. Az első a Levi’s® 501® Slim Taper feketében, ami Justin 2018-as őszi kollekciójában mutatkozott be és annak állít emléket, ahogyan Justin a színpadon viseli a farmerét, aztán pedig itt van az új 501® Slim Taper fehérben a könnyedebb tavaszi napokra.

A Levi’s® 501® Slim Taper mellett a kollekció kapucnis pulóvereket és dzsekiket is tartalmaz—közülük számosat “Fresh Leaves” nyomattal az ujjakon—, egy Trucker dzseki-kapucni pulóver hibridet, rövid és hosszú ujjú pólókat és egy gombos rövidujjú inget. Ez az a Levi’s®, amit mindenki ismer és szeret, egy kis street style beütéssel és egy Memphishez szóló nosztalgikus szerelmeslevélbe csavarva.

Nézd meg a kollekciót ITT!