Így készül a Dior ikonikus pömpsze, a J’Adior

2019. július 12.
Néhány szezonnal korábban robbant be és azóta is töretlenül népszerű a kitten heel, ami alatt az alacsony tűsarkat értjük. Ennek egyik legszebb, mára ikonikussá vált példája a Dior J’Adior cipője. A divatház pedig most betekintést nyújtott abba is, hogyan is készül ez a kultikus lábbeli.

„A pömpsz mindenhez illik” – írta nagy bölcsen Monsieur Christian Dior még a könyvében a kis magas sarkú, zárt orrú körömcipőről. És milyen igaza van! Örökérvényűvé vált stílustanácsainak jegyzéke a Little Dictionary of Fashion. Maria Grazia Chiuri, a Dior művészeti vezetője a 2019-es őszi-téli szezonra újratervezte a méltán népszerű J’Adiort: a cipő neve egyfajta szójáték, a j’adore ugyanis azt jelenti franciául, hogy imádlak.

A cipellő emblematikussá vált védjegye azt a hímzett, J’Adior szalag, amely a fekete cipőt körbeöleli és masniként díszíti a lábfejünk szélét. Most a szintén kultstátuszúvá váló Book Tote után a cipő elkészítésébe is bepillantást engedtek. Gondoltátok volna, hogy nem kevesebb, mint 230 000 hímzőöltésre és 9 órányi munkára van szükség az elkészítéséhez és az egész cipő egyetlen anyagból készül, varrás nélkül?

Könnyen ismerős lehet számunkra a topán, ugyanis ugyanolyat viselt a megainfluencer, Chiara Ferragni is az esküvőjén – a ruháját is a Dior-háznak köszönhette. És íme a vieó, ami bemutatja lépésről-lépésre, hogyan is készül a J’Adior:

fotó: Pol Baril (Dior)