Ismerjétek meg augusztusi címlaplányunkat, Patríciát!

2019. július 12.
A barna hajú, zöld szemű szépség, Mittler Patrícia valóságos könyvmoly. Imád festeni és verseket is ír, ezenkívül a spiritualitásra is nyitott és eltökélt környezetvédő. A Visage gyönyörű modelljét kedvenc könyveiről, szépségtrükkjeiről, műanyagmentes júliusról, emellett álommunkáiról valamint arról is kérdeztük, mivel foglalkozna, ha nem modellkedne.

Mikor és hogyan kezdtél el modellkedni?

Tizenegy évvel ezelőtt kezdtem el modellkedni, a nővérem unszolására. Az elején egy kevésbé ismert ügynökségnél voltam. Nem értem el sikereket, és abba is akartam hagyni az egészet. Majd 2014 őszén – egy barátnőm noszogatására – bementem Csabihoz egy péntek délután a Visage-ba, hogy adjak egy utolsó esélyt ennek a világnak. Készítettek rólam pár polaroidot, azaz haj és smink nélküli nyers képet, majd eljöttem, és egy órával később hívtak, hogy hétfőn mennem kell a Devergo ruhapróbájára, mert felvettek az ügynökséghez. Nagyon boldog voltam! Egyből egy Devergo kampánnyal kezdtem, amit imádtam, az egész csapat egy csoda volt, és jó pár éven keresztül dolgoztunk együtt. Reklámfilmekben és editorialokban is szerepeltem azóta, gyakorlatilag 180 fokos fordulatot vett az életem. Voltak persze laposabb időszakaim, de tavaly év elején négy hónapot töltöttem Milánóban, ahol majdnem mindennap dolgoztam. Imádtam az Olaszországban töltött idő minden egyes percét!

Melyek voltak azok a munkáid, amelyekre a legbüszkébb vagy?

Őszintén? A Marie Claire címlap az első igazi kedvencem. Még most sem hiszem el! Persze idáig is voltak olyan munkáim, amik tetszettek, de maximalista vagyok és nagyon szigorú önmagammal szemben.

Melyik az a tervező, fotós vagy márka, akivel nagyon szeretnél együtt dolgozni?

Karl Lagerfelddel nagyon szívesen dolgoztam volna együtt. Hihetetlenül nagy tehetségnek tartom és sajnálom, hogy már nincs lehetőségem arra, hogy a munkája részese lehessek. A Dolce & Gabbana is nagy kedvencem. Zseniálisak a kampányaik, pont nemrég fotóztunk egy D&G hangulatú divatanyagot.

Mit nem tudnak általában rólad az emberek?

Keveset tudnak rólam az emberek, nehezen nyílok meg. Szeretek olvasni, festeni, szoktam írni, mostanában verseket is – ami még számomra is meglepő. Spirituális lélek vagyok. Meditálok, hangtálazom, illetve újholdkor és teliholdkor tisztító rituálékat szoktam tartani. Teljesen beszippant és magával ragad ez a világ, főleg édesanyám halála miatt. Próbálom így feldolgozni a történteket. Sokat segít!

Nagyon szeretsz olvasni – melyek a kedvenc könyveid, íróid, mit olvasol most? Valamint, ha kötelezővé tehetnél egy könyvet mindenki számára, mi lenne az?

Imádom Szabó Magdát, Popper Pétert, Oscar Wilde-ot, Peter Wohllebent és még sorolhatnám, hosszú a lista. Több kedvenc könyvem van, például Szepes Máriától a Smaragdtábla, Harper Lee-től a Ne bántsátok a feketerigót, Ayn Randtől a Veszett világ és Az ősforrás. Jelenleg két könyvet olvasok most felváltva. Az egyik a Farkasokkal futó asszonyok, amelyet Clarissa Pinkola Estés írt, a másik pedig Az élet virágának ősi titka Drunvalo Melchizedektől. Mindkét olvasmány olyan, amit kötelezővé tennék, de ez csak néhány példa…

Mivel foglalkoznál, ha nem modellkednél?

Közgazdásznak készültem, de közbeszólt az Élet és egy kis időre abbahagytam a tanulást. Pár év elteltével egy nap ráeszméltem, hogy mennyire imádok tereket rendezni, kreativitást vinni a szürke hétköznapokba, és jelentkeztem belsőépítészeti szakra egy művészeti iskolába. El is végeztem, ezen a vonalon szeretnék majd elindulni. Illetve nap mint nap gondolkodom azon, hogy mit tudnék tenni a környezetünkért.

Gondolom, részt veszel a műanyagmentes július kihívásában.

Nagy környezetvédő vagyok, így már régóta törekszem a műanyagmentes életvitelre. Általában hordok magammal kulacsot, vászontáskát, hogy ne kelljen feleslegesen műanyagot használni. Persze mindig van hová fejlődni, szeretnék még környezettudatosabban élni.

Megosztasz velünk néhány szépségtrükköt, ami neked bevált?

A szépségápolás nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, mivel rendkívül érzékeny a bőröm. Szeretem a természetes kozmetikumokat, főleg a vegán és a cruelty-free termékeket. Gyakran használok arcpermetet (rózsavizeset és uborkásat), aloe verás készítményeket, valamint alkoholmentes bőrápolókat. A krémek használatán kívül a legfontosabb a megfelelő folyadékbevitel. Ha sok vizet iszol, hidratált és természetesen ragyogó lesz a bőröd!

Mi van a szakmai bakancslistádon?

Egy Victoria’s Secret Fashion Show. Tudom, nagy álom, de hiszek a vonzás törvényében!