3+1 magyar ruhamárka, akinek fontos a környezetvédelem

2019. augusztus 22.
Ha a globális környezeti problémák miatt igyekszünk ügyelni az ökológiai lábnyomunkra, ideje elgondolkoznunk azon, hogy a gardróbunkba kerülő költemények is környezetbarátok legyenek. Összegyűjtöttünk négy nagyszerű magyar márkát, amelyeknek termékeinél csak a zöld törekvéseik szívmelengetőbbek.

Fankapanka

Az alapot GOTS minősítéssel rendelkező 100% biopamut póló képezi, melyet kézi hímzéssel, Magyarországról származó pamutfonallal készült, humoros és szívmelengető üzenetekkel tesznek egyedivé. A címkéket, csomagolást zero waste elvek alapján, kézzel állítják elő, és az újrahasznosított papírokra írt kísérőlevelek még örömtelibbé teszik a vásárlást, ha nem áll módunkban személyesen beszerezni az áhított darabot.

Durca 

Szabászati hulladékok felhasználásával készítik a ’90-es évek sztárjainak számító praktikus hajbavalókat, melyek viselése a 100%-os újrahasznosítás miatt is gyönyör, nem csak a termékek menő mintája, formája és anyaga miatt.

Philomén 

Újrahasznosított, minőségi olasz anyagból készülnek a termékek, melyeket óceáni halászhálók és egyéb műanyag hulladék felhasználásával állítanak elő. A fürdőruhák klórálló és UV szűrő képessége rendkívül magas, így felettébb időtállóak. Kézzel tökéletesednek, majd magyar varrónők által kerülnek kivitelezésre a darabok. 

Daige

Ezek az organikus pamutból készült termékek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségről tesznek tanúbizonyságot. Az anyag alkalmazásának előnye nemcsak az izgalmas textúrák játékában és a szemet gyönyörködtető darabok részleteiben rejlik, mely a Daige márka elképzeléseivel párosulva tökéletes vizuális élményt nyújt, hanem abban is, hogy a csökkentett környezeti hatással előállított alapanyag a munkavállalókat és a fogyasztókat egyaránt megvédi.