Felejthetetlen divatpillanatok a 6. KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Nighton

2019. augusztus 24.
2019 legvarázslatosabb divateseményén vehetett részt, aki augusztus 19-én Balatonfüredre látogatott: a Blaha utcán mintegy 3000 vendéget és érdeklődőt ejtett bűvöletbe a KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night, amelynek hagyományát a márka 6 éve teremtette meg.

Az este, amely a KATTI ZOÓB szerteágazó kulturális szemléletének eredményeként mára összművészeti eseménnyé nőtte ki magát, idén még rendhagyóbb programot tartogatott: a 25 éves márka ezúttal meghívta pályatársát, a NUBU-t, valamint Jurák Bettina, kortárs táncművészt.

A hagyományosan nagyszabású szabadtéri bemutató mögött grandiózus számok rejlenek: a két márka több mint 100 öltözékét 60 modell mutatta be a 150 méter hosszú kifutón, a reformkori utca macskakövein. A háttérben közel 200 ember munkálkodott azon, hogy az este a közönség és a résztvevők számára is egyedülálló élményt jelentsen.

A KATTI ZOÓB márka mottója, “az ellentétek harmóniája”, ezen az estén újabb értelmezést kapott a NUBU meghívásával. A kétféle világ találkozása egy friss kezdet felé is mutathat a kortárs magyar divat életében.

Mindkét öltözéksor egymáshoz is közeli, emberközpontú gondolatot fogalmazott meg, kétféle nyelven: KATTI ZOÓB, mint mindig, most is egy érzelemgazdag, személyes történetet mesélt, múltat és jövőt, üzenete pedig az elfogadás, ennek vált mára jelképévé a divatház által emblematikussá formált szamár motívum. A NUBU új kollekciójának darabjai a belső béke és az önmagunkkal való megelégedés felé mutattak, a ruhák kényelmén és egyediségén keresztül.

A magával ragadó ritmusú, friss lendületű produkció Jurák Bettina lenyűgöző kortárs táncával, a The Green Light című előadás első felével kezdődött, amelyhez a NUBU ikonikus téli kabátját viselte. Először bemutatkozott A teljesség felé címet viselő, 2019/20 őszi-téli NUBU kollekció, amelyben – a rá jellemző fekete, fehér, szürke és bézs színek mellett – a fahéj, a bordó és a púder, valamint az izgalmas anyagtársítások kerültek főszerepbe. Az egymástól eltérő textúrák azonos árnyalatainak keverésével jött létre ezúttal a jellegzetes NUBU monokróm összhatás, a szem és a lélek számára is megnyugtató öltözékekből fakadó harmónia. A szabászattal való kísérletezés, a különféle ruhadarabok egyesítésének eredményei, a komfortot és a funcionalitást megtestesítő hibrid darabok is felvonultak. A kortárs képzőművészeti inspirációt Konok Tamás, festő- és szobrászművész művei adták, aki a geometrikus absztrakció képviselője – vékony vonalakból építkező alkotásai a lírai oldottság felé mutatnak.

Nézd meg galériánkat!

9 fotó megtekintése

Jurák Bettina második tánca a KATTI ZOÓB éjfekete taft ruhájában, új hangulatot nyitott. A monokróm NUBU-világ izgalmas kontrasztba került a KATTI ZOÓB márka szenvedélyes, érzelemgazdag színeivel, légies anyagaival és a színgazdag mintáival.

A 2019/20 őszi/téli KATTI ZOÓB kollekcióval, a modern nő világvárosi öltözékeinek szabásvonalaival 25 év esszenciái keltek életre a kifutón. A geometrikus és organikus formák egységét kereső tervező az ellentétek harmóniájának újabb játékába kezdett. A diagonálisok, vízszintesek és függőlegesek lendületes, geometriára épülő formavilágának másik forrását ezúttal Sonia Delaunay, az 1910-es, 20-as évek kiemelkedő festő- és textilművészének munkássága jelentette.

A  színvilág karakteres, életteli színcsoportjai, köztük a bürökzöld és a habánkék, a parázsvörös és a hagymalila, valamint a salakvörös és a narancssárga perzselő társításai – élettel és érzelemmel töltik fel a hűvösebb szezonok darabjait. Ez a szenvedélyesség fokozódik a kifinomult anyagokkal, köztük a twillel és a tafttal.

Nézd meg galériánkat!

22 fotó megtekintése

A márka ünnepi értelmezésben átalakított, mintaként is visszaköszönő logója ezúttal a szamár motívummal találkozott, amelynek külön személyes története is van a tervező életében. Zoób Kati idén nem csak Fruzsi lányának ajándékozott egy általa készített szamár figurát születésnapja alkalmából: a több mint 30 éves hagyománynak ezúttal „másik gyermeke”, a KATTI ZOÓB márka is részese lett. Az ihlet Geraldine Toucourt, francia festőművész szamár motívumaiból táplálkozik. A játékosságot, életörömöt kifejező minta egy ajándéktárgy-sort is életre hívott: finom kendőket, sálakat, pólókat és bőrtáskákat.

Színek, anyagok, formák, szabásvonalak, kétféle világ találkozásának varázslata kelt tehát életre az idei KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Nighton, ahol a közönség nem csak a 2019/20-as őszi-téli trendeket ismerhette meg, de felejthetetlen divatpillanatoknak is részesévé válhatott.

A 2019-es KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night kulturális fő támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt, Jurák Bettina The Green Light című táncelőadása az Imre Zoltán-ARTplacc program keretein belül jött létre.

Fotó: Gregus Máté