NUBU 2019 őszi-téli kollekció

2019. szeptember 02.
A NUBU 2019-es őszi-téli kollekciója a már korábban fellelt inspirációs ívet folytatja. A ZEN, amely a nemrégiben az Andrássy úton megnyílt NUBU ZEN STORE nevét is adta, a belső szabadsághoz vezető út keresése. Emellett a kollekcióban megjelennek a márkára jellemző hazai kortárs képzőművészeti utalások is.

A NUBU tervezői a márka alapítása óta arra törekszenek, hogy kényelmes, mégis egyedi darabokat alkotva megkönnyítsék és különlegessé tegyék a szezonális kollekciókat alkotó ruhák és kiegészítők viselőinek hétköznapjait. A belső béke megtalálásához hozzátartozik, hogy jól érezzük magunkat a testünkben minden pillanatban, a NUBU darabok pedig ehhez segítenek hozzá.

Az őszi-téli kollekcióban a márkát jellemző fekete, fehér, szürke és bézs színek mellett a fahéj, a bordó és a púder adják a jellegzetes NUBU monokróm összhatást, amely különböző anyagok (orkán, gyapjúszövet, neoprén) azonos árnyalatának keverésével jön létre a rétegekben az outfiten vagy egy ruhadarabon belül. Ettől végtelenül harmonikus, letisztult, a szem és a lélek számára is megnyugtató öltözetek születtek, idén ez sugallja a zent.

A másik fontos kísérletezés a szabászattal történt: összeolvasztani és egyesíteni ruhadarbokat, például blézert és pelerint. Inget és ruhát, sportos dzsekit és klasszikus gyapjúkabátot. Szoknyát és nadrágot. A hibrid darabok a funkcionalitást és a kényelemet is szolgálják.

A kortárs képzőművészeti inspirációt Konok Tamás művei adják, ő maga így ír a munkáiról: “A vonallal való ábrázolás a vizuális művészetek legelvontabb alkotóeleme, amellyel minden kifejezhető: irányokat jelez, tereket határol, hasonlóan az építészeti tervek rajzaihoz. Vonalaim kilépnek vagy eltűnnek a sík térben, ezáltal mozgásérzetet keltenek. Odillon Redon az absztrakt vonalak hatásairól mondta, hogy azok közvetlenül a szellemre hatnak. Vonalrendjeim gondolatmenetem harmóniája. Összekötő rendszer, amely a képen túli végtelenre utal. Megújult festészetem a tiszta és világos geometria „apollonisztikus” rendje felé fordult. Formavilágom leegyszerűsödött és színesebbé vált. Hiszem, hogy a rend a szabadság összhangzása, ami életvitelemre, környezetem alakítására is kihatott.”

A NUBU tervezői a slow design elkötelezett hívei, céljuk olyan designer darabok megalkotása, amelyeket helyi és a régióból származó anyagokból, helyi szakemberek segítségével állítanak elő. A fenntarthatóság, hatékonyság, jellegzetesség és tartósság kulcsfontosságú szempontok, a helyi kultúra pedig a legfontosabb inspirációs forrásként jelenik meg a tervezési folyamatban.

26 fotó megtekintése