MCFD2019: Nádas és kutya a 11. Marie Claire Fashion Days kifutóján

2019. november 23.
A területükön kiemelkedőt nyújtó hírességekkel a kifutón nyitott meg a 11. Marie Claire Fashion Days a Millenáris Parkban. Eke Angéla, Epres Panni, Tompos Kátya, Vámosi Viki, Szabados Ági, Tatár Csilla, Lukács Gabi és Kajdi Csaba – kutyájával, Sanyikával kiegészülve – a legnagyobb magyar tervezők 2020-as tavaszi–nyári kollekciójában tündökölt a kifutón.

„Ugyan még sosem szerepeltem kifutón, Bódis Bogi munkáit nagyon szeretem, és többször viseltem nagyobb volumenű eseményen, versmondás vagy konferálás közben az Elysian egyik csodás darabját. Most is próbáltam a szakmámból meríteni az ihletet a kifutón, ugyan nem vagyok modell, színésznőként mégis tudok olyan pluszt adni a közönségnek, amelyben a karakterem is megcsillan. A francia eleganciát idéző, nyári ruhám adott volt, ehhez kaptam egy kalapot és egy legyezőt, amelyek inspiratívan hatottak rám, lehetett velük egy kicsit játszani. Az outfitem kifejezetten passzolt a természetközeliséget idéző nádashoz is, amely fokozta a harmóniát” – mesélte Tompos Kátya.

„A tavalyi jubileumi évet követően, idén immáron 11. alkalommal rendezzük meg a háromnapos Marie Claire Fashion Days-t – kezdte László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője. – A rendezvény évről évre egyre nívósabb, és mindig tartogat meglepetéseket a már hagyománnyá vált események mellett. Péntek este az idei évben is a VIP szakmai nappal nyitottuk meg az ősz hazai divatünnepét, amelyen nyolc sztármodell és egy extra meglepetés, Kajdi Sanyika lépett a kifutóra, felvezetve a legnagyobb magyar tervezők 2020-as tavaszi–nyári kollekcióit. Idén a természetesség, a természetközeliség és a fenntarthatóság jelenik meg a kifutón a legismertebb hazai tervezőink tolmácsolásában. Köszönjük mindenkinek a péntek esti extra pillanatokat, mindenkit sok szeretettel várunk hétvégén is a Marie Claire Fashion Days-re.”

„Isteni érzés volt megmutatnom magam modellszerepben is, Sanyikával pedig még extrább lett az élmény. Mondhatjuk, hogy mindkettőnknek ez volt az első éles bevetése, de a nagyközönség ovációját hallva, elgondolkodtató, hogy nem az utolsó. Sanyikát régóta próbálom ösztönözni arra, hogy dolgozzon valamit, és mi mást csinálhatna egy modellügynökséget vezető gazdi mellett, mintsem a modellkedés? Szerintem fényes karrier előtt állunk” – mondja nevetve Kajdi Csaba, a Visage Modellügynökség vezetője, aki a NUBU fekete összeállításában lépett a kifutóra.

Cakó Kinga görög istennőket és a vidéki romantikát is megidéző kollekcióját Vámosi Viktória, a népszerű modell, műsorvezető bájos eleganciával vezette fel, Tomcsányi Dóri kollekcióját pedig, amely a retró matracmintákat helyezi a középpontba, Tatár Csilla elevenítette meg a színpadon. A VIKTORIAVARGA legújabb kreációit a fehérben úszó Moszkva képe és a sikkes esztétika ihlette, amelyet jobban nem is tudott volna megjeleníteni más, mint a gyönyörű Epres Panni. Eke Angéla Cselényi Eszter légiesen könnyed, kifinomult darabjában ejtette ámulatba a közönséget, míg Szabados Ági egy romantikus Nora Sarman ruhában tündökölt.

Természetesen a kifutó mellett a nézőtéren is találkozhattunk hírességekkel: Borbély Alexandra Szentesi Évával csodálta meg a show-t, de ott volt Demcsák Zsuzsa, Péterfy Bori, Tokár Tamás és Kovács Dorottya, Weisz Fanni és férje, Hajmásy Péter, valamint a Barátok Közt sztárjai is. Az estről Henry Kettner, a félig francia vlogger tudósított, aki a 11. Marie Claire Fashion Days virtuális műsorvezetője.

Az ünnepélyes nyitóestet követően szombaton és vasárnap a legtehetségesebb magyar tervezők fentartható tourjai mellett a KREA Kortárs Művészeti Iskola és a Budapesti Metropolitan Egyetem is bemutatkozik, a hagyományokhoz hűen megcsodálhatjuk a Romani Design tradicionális kollekcióját, továbbá exkluzív show-val készül Zoób Kati és Pásztor Anita. Idén is megválasztják az Év street style szettjét és az Év fiatal divattervezőjét is.


Természetesen egész hétvégén izgalmas workshopok, színes kísérőprogramok és sok-sok nyeremény várja a divat szerelmeseit, minden kedves érdeklődőt.

Fotók: Gregus Máté, Láng Péter