MCFD2019: Fenntartható tour – INQ CONCEPT, ÉMÉ, BYVARGA, VIRAG KERENYI

2019. november 26.
Lágy pasztelles árnyalatok, natúr anyagok és extravagáns mintakavalkád jellemezte a szombati fenntartható tourokat.

INQ CONCEPT

Az INQ legújabb, Essential kollekciója is hű a márka által vallott értékekhez: a minimalista esztétikához, a maximális funkcionalitáshoz és a különleges szabászati megoldásokhoz. Azt hirdeti, hogy a kortárs megjelenés nem a trendek szigorú követésében rejlik, hanem a modern esztétikát fémjelző innovatív szabásvonalakban. A kollekció jellegzetes darabjai kifinomult színekben vonulnak fel, és megjelenik a friss pamut, a selyemérzetű viszkóz, de a gyapjú simogató puhasága is.

15 fotó megtekintése

ÉMÉ

Az ÉMÉ 2020-­as tavaszi–nyári LOVE kollekciójának alapja az előző szezonra épülve született meg és formálódott tovább. Ezúttal az Yves Saint Laurent által készített ékszerek, kiegészítők formavilága és gazdagsága mutatott irányt a tervezők számára. Az anyagok karakteres mintázata és az élénk színhasználat adja meg a kollekció temperamentumát, amelyet lágy esésű, könnyed selymek, muszlinok, tüllök tesznek érzékennyé. A LOVE kollekció vibráló utazás a misztikumba.

8 fotó megtekintése

 

BYVARGA

Varga Fanni Tranquil Melancholy kollekciója egyszerre képviseli a kifogástalan minőséget, a nyers egyediséget és a merész részleteket. A darabokban a nyári vihar előtti csend melankóliája képződik le, a felhőszakadás előtti tapintható feszültség ölt testet. A kék tónusai szimbolizálják a viharos eget, míg a pasztellárnyalatok a melankólia puhaságát tárják elénk. A ruhák egyszerre szexisek és stílusosak, a márka filozófiája és esztétikája pedig megengedi, hogy örök darabokat kaparintsunk meg.

11 fotó megtekintése

 

VIRAG KERENYI

Kerényi Virág legújabb kollekciójában a fő hangsúly a táskákon és a hímzéseken van – de persze nincs ok aggodalomra, a tervező védjegyévé vált szín­- és mintakavalkád ugyanúgy jelen volt a kifutón. Virág legtöbbször magukból az alapanyagokból inspirálódik, ez most sem volt másként, és a különböző „anyagszerelmek” izgalmas, látványos, mégis harmonikus kollekcióvá olvadnak össze. A feltűnés és a teátrális fejdíszek persze garantáltak, de ezúttal hordhatóbbá, szofisztikáltabbá szelídültek a darabok.

12 fotó megtekintése