Izgalmas bőralternatívából készültek Siető Linda új táskái

2019. december 12.
Az új Alternative kollekció ötlete a kezdetektől jelen volt, és vele most formát öltött a márka új, az eddiginél kísérletezőbb, innovációk köré épülő vonala.

A márka létrehozásakor olyan tárgyak tervezése volt Siető Linda célja, melyeknek nemcsak formavilágában, hanem a használt anyagokban is megjelenik egy független, kísérletező, tartalmat kereső szemlélet. „A marhabőr bár nagyon értékes és sokrétűen alakítható, ideális karakterű anyag, mégis szerettem volna alternatívát találni, amely nem állati eredetű. A könnyen elérhető szintetikus műbőrök nem jöhettek szóba, természetes, a környezet számára kevésbé megterhelő anyagot szerettem volna találni” – mondja a tervező.

Így a nemrég bemutatkozó Convergence kollekció után az új, Alternative-táskákhoz használt innovatív anyag a Piñatex® , ami egy természetes, növényi alapú textil, melynek gyártása alacsony környezetterheléssel jár. A nemszőtt textil alapját adó rost az ananász növény leveléből származik, mely az ananász termesztése során eddig nem hasznosított melléktermék, nincs szükség extra földterületre, több víz vagy vegyszerek használatára az anyag létrehozásához. A kész anyagokon használt színezékek GOTS minősítésűek, a gyanták pedig megfelelnek az AFIRM szabványoknak. „Az új anyag természetességéhez jobban illő, új technológiát is szerettem volna alkalmazni, a szabadon hagyott vágott éleket tűzés keretezi, plusz vonalakkal, új irányokkal gazdagítva a mintákat, plusz festékréteg helyett” – meséli Linda a darabokról.

A bevágásokkal mintázott, csuklópántos borítéktáskák új mini méretben érhetőek el, a kézreállóbb mérethez újragondolt mintákkal, négy karakteres színben. Az ananászrost darabkákat természetes valójukban felfedő natúr mellett tüzes pipacspirosban, sötét grafitszürkében és futurisztikus ezüst változatban készültek.

Az idei kedvenc fazon, a laza Mini Close bucketbag két karaktere mutatkozik be az új anyagból, a grafitszürke sötét formáiba a kontrasztos, világos tűzés visz sportosságot, az ezüst futurisztikus fémességét pedig egy natúr háttérelem erősíti fel. A belső és külső mágneses zsebbel is ellátott kistáskát a csomókkal állítható hosszúságú vállpánt zárja össze. A kényelmes, A4-es méretű clutch-vállltáska hibridünk, a Boomerang Hybrid Bag natúr és sötétszürke színekben készült, a bevágott csuklópánt mintáját kétszínű élek emelik ki, melyek a hordás során válnak egyre lágyabbá és látványosabbá. A kollekció az új Alternative vonal első állomása, a jövőben további projektekkel fog bővülni, úgyhogy még sok újdonságra számíthatunk a Linda Sieto márkától!

Kattints a galériára a Linda Sieto új, Alternative kollekciójának darabjaiért!

20 fotó megtekintése

Fotó:  Liziczai Réka

Smink: Szabó Anita

Modell: Fanni @ Icon Model Management Hungary