A jövő divattervezőit tanítja a londoni Alexander McQueen kiállítás

2019. december 14.
Nincs több műhelytitok a McQueen házban, lélegzetelállító kiállításon fedi fel a legizgalmasabb technikai trükköket a divatház.

Roses néven nyílt kiállítás a londoni Old Bond utcában, Alexander McQueen boltjában, ami Sarah Burton, a márka kreatív igazgatójának tehetségét dicséri. A tetőtéri kiállítás egy McQueen idézettel indul, „Mindegy, hogy mit teszek, az így vagy úgy, de a természethez köthető”, majd a látogatók útja ruhák egész kertjén keresztül vezet, amelyek egytől-egyig McQueen zsenialitását tükrözik.

A kiállítás nem titkolt célja, hogy a luxusmárka kulisszái mögé vigyen, hogy lerántsa a brand misztikus leplét, és elérhetővé tegye a tudást a jövő tervezői számára. Egy videóinstalláción keresztül például bárki megnézheti, hogyan született meg lépésről-lépésre a Red Rose Dress, a márka 2019/20-as ősz/tél kollekciójának egyik legpazarabb darabja, aminek díszes szirmai felérnek egy szobrászati remekművel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kathleen B (the real me) (@aubergine925) által megosztott bejegyzés, Dec 3., 2019, időpont: 5:01 (PST időzóna szerint)


A tárlat másik főszereplője az a 2007-es McQueen-ruha, amit a tervező virágkötők segítségével készített el, ugyanis élő virágokat használt hozzá. Az alkotás különlegessége, hogy a ruhán kettő virág, egy hortenzia és egy aprócska rózsabimbó máig életben tudott maradni.

A virágos ruha 11:50-nél látható

A kiállítás számtalan McQueen alkotást sorakoztat fel, annak kronológiája pedig a jelenbe vezet, ahhoz a híres kék ruhához, amit egyetlen egyszer mutattak be Párizsban.

Alexander McQueen : Runway - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020

fotó: Getty Images

Még több Alexander McQueen ruha a galériában!

4 fotó megtekintése

Forrás: Vogue