A hírességek divattervezője, Alexander McQueen valódi véleménye a sztárvilágról

2014. augusztus 01.
Alexander McQueen, a sztárok divattervezője igazi koktélcseresznyeként ült a társadalom krémjének kellős közepén. Botrányokkal tarkított, önpusztító élete során a legnagyobb hírességek társaságában múlatta az idejét, de csak most, a síron túlról jutott el hozzánk valódi véleménye erről a világról, melyet egykori szerelme, Archie Reed tolmácsolt.

Igazi mesebeli sikersztori Alexander McQueen története, aki egy taxisofőr hatodik gyermekeként jött a világra, majd a munkásosztályból, szabóinasként kezdve küzdötte fel magát a divatvilág nagyjai közé. Őt tartják a csípőfarmer atyjának, ő alkalmazott először amputált modellt a kifutón, de formabontó, egyedi megoldása amúgy is mindig felhívták rá a figyelmet.

A stylist, Archie Reed tizenkét évig volt McQueen oldalán, nem csak, mint szerelme, de mint legfőbb bizalmasa is. Alexander McQueen tragikus, 2010-es halála után természetesen rengeteg híresség fejezte ki részvétét és nagyrabecsülését az egykori divattervező felé, Reed pedig nem bírta megállni, hogy véka alá rejtse egykori párja véleményét róluk. Kezdve Victoria Beckhammel, akit a tervező állítólag ki nem állhatott. Beckhamet kedvelte, de tajtékzott a dühtől, mikor meglátta a focistafeleséget az általa tervezett ruhákban vonulni. „Azt mondta: mi a francot tud ő a divatról? Csak egy popsztár, aki még énekelni se tud!” – emlékszik Archie McQueen szavaira.

McQueent állítólag olyannyira hidegen hagyta a sztárok véleménye, hogy Elton John egyik vacsorapartiján egy krumplit vágott Madonna fejéhez.

A híres modell, Kate Moss a tervező egyik legjobb barátja volt. Archie szerint McQueen csak úgy emlegette Mosst, mint az ő női változatát. A tervező szeretetét mi sem bizonyítja jobban, hogy mikor az egész divatvilág Moss ellen fordult az őt ért kokainhasználattal kapcsolatos vádak miatt, McQueen „We love you Kate” feliratú pólóban állt ki mellette. Azonban a barátságuk szomorú véget ért, mikor a modell a Top Shop tulajával, Philip Greennel szerződött, cserbenhagyja ezzel egykori partnerét. „Kiálltam mellette, és annyit se mondott, hogy köszönöm!” – tajtékzott ekkor állítólag a tervező. Még Moss képét is letépte a falról, bár Archie szerint nem gondolta komolyan a dolgot, csak mélységesen megbántódott.

A tervező másik közeli bizalmasa a szintén divattervező, Isabella ’Issy’ Blow volt, aki egykor felfedezte, és aki McQueenhez hasonlóan szintén öngyilkosság miatt vesztette életét. Alexander McQueen állítólag alapvetően is depresszióra hajlamos volt, amit mértéktelen kokainhasználata csak még rosszabbá tett.Archie elmondta, hogy pár nappal halála előtt McQueen ezekkel a szavakkal fordult hozzá: „Az életemben hatalmas voltam, halálomban Isten leszek.” Alexander McQueen egykori partnere szerint a férfit mindig is különösen vonzotta a halál és az öngyilkosság gondolata.