Magyar fényművészeti alkotócsoport debütált a New York-i divathéten

2020. február 15.
A rag & bone őszi-téli kollekcióját bemutató show 3D-s látványvilágát egy magyar fényművészeti alkotócsoport, a Limelight készítette el.

A bemutatót idén újra a Skylight elnevezésű, korábban tőzsdeépületként működő helyszínen tartották Manhattanben, ahol a magyar művészcsoport, a Limelight biztosította a látványt. A fényművészeti alkotócsoport különleges projection mapping alkotásairól és tematikus fényművészeti tárlatairól ismert, nagyformátumú épületvetítéseikkel, fényinstallációikkal a világ szinte minden pontján bemutatkoztak már. A rag & bone felkérésére készült alkotás a harmadik jelentős USA-beli munkájuk.

9 fotó megtekintése

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a rag & bone bennünket választott a 3D-s látványvilág elkészítésére. Ritkán dolgozunk márkáknak, mert ritkán tudunk azonosulni az üzeneteikkel. A rag & bone tulajdonos-tervezője, Marcus Wainwright egy olyan víziót álmodott meg, amit teljes mértékben magunkénak érzünk, és amellett, hogy kimondottan minket akart a feladatra, szinte teljesen szabadon alkothattunk a témában. Az alapüzenet az, hogy a divat valójában egyáltalán nem fontos, sokkal komolyabb témák vannak ma a világban, amikről beszélni kell” – mondta el Dávid István, a Limelight társalapítója, producere és ügyvezetője.

3 fotó megtekintése

A műalkotás egy futurista vízió, amely négy világon viszi át a nézőt: New Yorkot, Londont, az angol vidéket és a brazíliai esőerdőt érintve térünk vissza a természetbe, a gyökereinkhez. Ebben az utópisztikus álomban a néző eljut a jelenkorba, ahol lángokban áll Amazónia és az ausztrál esőerdők, a világunkat és az emberiséget tragikus vég fenyegeti. A történet a megoldást is felkínálja: csak összefogva, együtt menthetjük meg a Földet.

Képek a kulisszák mögül:

10 fotó megtekintése

Fotók: Limelight  & Getty Images