Karanténművészet

2020. április 20.
Divatbemutató egy levendulaföldön vagy egy uszodában? Lehetetlenül pirinyó dizájnerrtáska és kezelhetetlenül nagy szalmakalap? A provence-i születésű Simon Porte Jacquemus mindig tudja, hogyan csavarjon egyet a divat kerekén – 2009-es márkaalapítása óta a természetességet, játékosságot hirdeti, minden szezonban valami maradandót alkotva. Most pedig itt a Jacquemus-kihívás, ami nem más, mint a színtiszta l’art pour l’art!

Pár nappal ezelőtt Simon Porte Jacquemus játékra hívta 2 milliós követőtáborát az Instagram-oldalán, elindítva a #jacquemusathome hashtaget. Az unalom, a bezártság, a depresszió egyik legédesebb ellenszere a kreativitás, erre buzdítja Simon is a követőit: vallja, hogy bármi, ami csak otthon a kezünk ügyébe akad, alkalmas lehet művészi vénánk kiteljesítésére. Befoghatjuk Jacquemus darabunkat, de akár egy csomag papírt is, csak alkossunk tabuk és határok nélkül. Ígérte, és be is tartja, hogy a legtöbb alkotást megosztja az oldalán. Ő maga arcokat kreált az őt körülvevő tárgyakból, de ikonikus sarkú cipőit is sokan formálták újra, ezúttal a maguk képére. Megmosolyogtat, jobb kedvre derít, és akár az egész családot be lehet vonni – kell ennél több ezekben az időkben?

 

View this post on Instagram

Confinement J+10 ☀️🐥💐🕶 #jacquemusathome

A post shared by Stell🔺 (@smglr) on Mar 26, 2020 at 9:51am PDT

View this post on Instagram

Собрали популярные хештеги в Instagram, которые помогут пережить домашний карантин: ⠀ 🗂Флешмоб #IStayHomeFor запустил американский актёр Кевин Бейкон, который обратился ко всем, кто находится на карантине дома, призывая рассказать, ради кого они это делают. О самых важных людях уже рассказали Дэвид Бекхэм, Элтон Джон, Деми Ловато, Натали Портман, Эмма Уотсон, Дакота Фэннинг, Сара Мишель Геллар, Эль Фэннинг, Ева Лангория. ⠀ 🍌Симон-Порт Жакмюс предложил создавать стильные раскладки в форме лица из подручных материалов и вещей бренда Jacquemus. Вдохновение ищите здесь #jacquemusathome. Самые интересные дизайнер выкладывает у себя в аккаунте! ⠀ 🏝Анастасия Волкова предложила мысленно перенестись в экзотические уголки нашей планеты. Мечты о путешествиях тщательно собраны здесь #делаювидчтоясейчас ⠀ Среди других популярных движений в Instagram ещё выбрали ➡️ #dancersofinstagram, #plantsmakemehappy и #viewfrommywindow

A post shared by 🔴 Журнал Нвр.Собака.ru (@nvr.sobaka.ru) on Mar 27, 2020 at 12:23am PDT

View this post on Instagram

#jacquemusathome #jacquemusathome @jacquemus #jacquemuschallenge

A post shared by Bérénice Berger (@chavyre) on Apr 2, 2020 at 10:58am PDT

View this post on Instagram

#jacquemusathome #jacquemuschallenge inspired by @jacquemus 🌻

A post shared by Ege (@egenazazak) on Apr 10, 2020 at 7:13am PDT

Fotó: Getty Images, Imaxtree, Instagram