Britney Spears 20 éve bújt bele a piros latexoverallba

2020. május 21.
Felfoghatatlan, de igaz: 20 éve született Britney Spears Oops!… I Did It Again slágere – ennek örömére pedig a videoklip híres piros latex overalljáról is kiderült egy titok.

Talán nem túlzunk, ha azt írjuk, Britney Spears Oops!… I Did It Again slágere a planéta egyik legismertebb dala, amit húsz évvel ezelőtt annyit játszottak a rádiók és televíziók, hogy azok is ismerik, akik nem szívelik e zenei műfajt. Aki beazonosította a dalt, biztosan emlékszik arra a piros latexoverallra is, amiben az énekesnő a refrént énekli. A klip huszadik évfordulója alkalmából most az is kiderült, hogy a szexi szett micsoda pokol volt az énekesnő számára.

A 2000-es évek egyik legfelkapottabb stylistja Estee Stanley volt, aki Briteny Spearsszel karöltve dolgozott az űrkorszak témájú videón. „Azt akartuk, hogy minden szexi és egyszínű legyen” – emlékszik vissza a stylist, aki az énekesnőt először feketébe és fehérbe, a háttértáncosokat ezüstbe, az űrhajóst pedig egyszerű asztronautakosztümbe öltöztette – ám a végeredménnyel nem voltak elégedettek, hiányzott az a ruha, ami a videóban a főszerepet kapta volna.

Mivel a kreatív csapatot szorította az idő, Michael Bush jelmeztervezőhöz fordultak, aki Britney Spears koncertfellépéseihez számtalan megjelenést megálmodott már, és akiről mindenki pontosan tudta, hogy kettő perc alatt megtalálja a tökéletes megoldást. Nem okozott csalódást, egy éjszaka leforgása alatt prezentálta a piros macskakosztüm ötletét, amibe az énekesnő egy szempillantás alatt beleszeretett – igaz, akkor még nem tudta, mi vár rá.

„Ha latexszel érintkezik a bőröd, szinte azonnal izzadni kezdesz, én pedig tudtam, Britney-nek ebben kell majd táncolnia egész nap. Nagyon izgultam, hogy el fog ájulni – meséli a stylist, akinek a félelme beigazolódott, a forgatások után patakokban ömlött a ruha alól a víz. – Nagyon megterhelő munka volt ez Britney számára, nemcsak az izzasztó ruhát kellett tűrnie, de azt is, ahogy a kamera egy alkatrésze a fejére esik. Ő azonban katonásan tűrte a körülményeket, végezte a dolgát.”

A stylist húsz évvel később is csupa kellemes emléket tud felidézni az énekesnőről, akivel számtalan vicces és vad dolgot alkottak. „Mindig egyedi és nagyon emlékezetes ötletei voltak, gondoljunk csak a diáklányos összeállítására a Baby One More Time-ból. Az emberek nem erre számítottak. Fiatal és ártatlan volt, aztán hirtelen ott terem egy dögös, szexi, feszülős cuccban. Tudta, hogy mit akar, és mi az, amit szeret. Ezt teszi őt ennyire Britney-vé.”

Forrás: Vogue
Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?