Britney Spears feminista musicallel hódítja meg a Broadway-t

2019. március 19.
A popikon legnagyobb slágereiből készült musical sztorija legalább annyira meseszerű, mint az, hogy Britney Spears a New York-i Broadway-ra kerül.

A Once Upon A One More Time című komédia egy könyvklub történetét meséli el, melynek tagjai tündérmesék hercegnői. Életük akkor vesz 180 fokos forulatot, amikor a gonosz tündér-keresztanyjuk jóvoltából hozzájuk kerül a feminizmus határkövének számító kötet Betty Friedan tollából, a The Femnine Mystique. Kétségek és kérdések merülnek fel a hercegnőkben, hogy az élet célja több és más, mint a sármos herceggel összeházasodni és az erdő állataival énekelgetni. “Ezek a nők egy hermetikusan elzárt világban éltek eddig, és most fejest ugrottak a modern női lét kérdéseibe, felfedezik, az ő életükben hogyan csapódik ez le” – mondta a darab írója, Jon Hartmere a New York Times-nak.



A történetet Britney Spears 23 dalára fűzték fel. Köztük lesznek a legnagyobb slágerei, a Baby One More Time, az Oops! I Did It Again és a Toxic is. “Nagyon izgatott vagyok a musical miatt. Hihetetlenül izgalmas, hogy olyan mágikus világban szerepelhetnek, mint amilyenek karaktereivel és történeteivel én magam is felnőttem. Egy álmom vált valóra” – mondta az énekesnő. Az előadás az alkotók ígérete szerint vicces és szórakoztató lesz, az idei év második felében Chicagóban debütál, mielőtt 2020-ban New Yorkba költözne.

A produkció híre két hónappal azután érkezett, hogy a popsztár bejelentette, szüntet tart munkájában, és elhalasztja Las Vegas-i fellépéseit, hogy édesapja egészségére és műtét utáni gyógyulására fókuszálhasson.

Fotók: Profimédia/Red Dot