Nézd meg a Dior és a Dolce & Gabbana digitális bemutatóit!

2020. július 08.
Párizsban most zajlik az őszi haute couture divathét – igaz, a koronavírus miatt nem a megszokott formában. Az élő divatbemutatókat törölték, cserébe most már tényleg bárki „beülhet az első sorba”, azokat ugyanis digitális formában sugározzák.

Dior haute couture

A divatház a storytelling, avagy a mesemondás műfaját hívta segítségül, Matteo Garrone olasz filmrendező pedig Le Mythe Dior (A Dior-mítosz) címen egy olyan szürreális kisfilmet készített, amely az 1945-46-os Théâtre de la Mode eseménynek állít emléket. A második világháború idején tartott vándor divatbemutatón babákon prezentálták a legnagyobb francia divattervezők munkáit. A szokatlan show-t pénzgyűjtés céljával hozták létre, hogy segítsék a háború túlélőit, és előmozdítsák a divatipar újjáélesztését. Az eredeti Théâtre de la Mode kiállítás nemcsak Európát, de az USA-t is bejárta, ma pedig a washingtoni Maryhill Museum of Art állandó része.

Nézd meg videón a bemutatót!

Dolce & Gabbana Alta Moda

A Dolce & Gabbana divatház rendszerint egy távoli, olaszországi helyszínen mutatja be Alta Moda kollekcióját, idén azonban ők is a virtuális csatornát választották – szemben a Balmainnel, ahol a Szajna biztosította a szociális távolságtartást. A dekadens alkotásokat az alábbi két videóban tudod megnézni.

Forrás: Fashion Magazine

Ezt már olvastad?