Vegán cipőt dob piacra az Adidas

2020. augusztus 20.
Az Adidas kreatívjai nem pihennek, folyamatosan olyan megoldások után kutatnak, amiktől a divatipar egyre humánusabbá válik.

Nagyon vagány retró kollekciójuk után sem pihennek az Adidasnál, ezúttal Sean Wotherspoon tervezővel karöltve álmodták újra a brand ikonikus Superstar cipőjét, hogy vegán, virágmotívumokkal díszített változatban dobják piacra.

Adidas vegán cipő

Sean Wotherspoon mindössze 23 volt, amikor belecsöppent a sneaker-bizniszbe: megalapította a Round Two nevű vintage sneaker shopot, létrehozta saját Youtube-csatornáját, ahol nagyon ritka sportcipőket mutat be, és persze belevetette magát a cipőtervezésbe is. Nem csoda, hogy mára ő az egyik legkeresettebb dizájner.

Sean Wotherspoon

Sean Wotherspoon

 

„Mindenki tudja rólam, hogy vegán vagyok, ez egy fontos pillére annak, aki vagyok. Ez valamennyi projektem és a környezettudatos életem alapja. Ez az Adidasnak is nagyon tetszett, így minden lehetséges módját megvizsgáltuk annak, hogyan lehetne vegán anyagot használni a Superstarnál” – nyilatkozta a tervező, aki azt is hangsúlyozta, hogy a cipő nemcsak vegán, de fenntartható módon készült. Sean számára nem ez az első komoly együttműködés: a Nike-val közösen dolgozták ki a szivárványos Air Max 97/1-et még 2018-ban, ami szinte azonnal sikertörténet lett.

A vegán cipő augusztus 29-től lesz elérhető a sportmárka weboldalán.

Forrás: Popsugar
Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?