5 kabáttrend őszre, amik meghatározzák a szezont

2021. szeptember 05.
Mutatjuk az ősz must-have kabáttrendjeit.

Bármilyen kegyes is lesz hozzánk a vénasszonyok nyara, őszi kabát nélkül már nem érdemes elindulni otthonról. Hűvösek a reggelek, és elég egy kisebb fuvallat, hogy érezzük, ez a napsütés már nem az, ami pár hete beragyogta a délutánt. Ideje hát körülnézni kabátfronton, és ha az otthoni kínálat nem elég vonzó, beszerezni egy szuper, sokáig kihasználható darabot. Erre mutatunk most néhány ötletet, trendekre szabva.

Steppelt kabátok

Minden hosszban és fazonban divatosak a steppelt kabátok, amik leginkább a pufidzsekik csapatából tűnnek ki rombuszmintás varrataikkal. A sportos stílusnak ad némi lágyságot a mintázat, miközben jól áll neki az oversize túlzása is.

Zara 15 995 Ft

Mango 29 995 Ft

 

F&F 12 500 Ft

Bőrkabátok

A pár szezonnal ezelőtt visszatért bőrkabátok divatja nem készül sehová, hiába, a klasszikus, hosszított kabátfazonnak remekül áll a (mű)bőr vagánysága. Ballonkabát helyett stílusos választás, a feketék és barnák mellett az élénk színekben tündöklők is nyerő választások.

Virag Kerenyi – Budapest Select Store 160 000 Ft

Uterqüe 135 990 Ft

Mango 52 995 Ft

Overshirt

Az ingkabátokat is már jól ismerhetjük az előző szezonokból, ha beszereztünk egy mutatós darabot, most itt az ideje előkeresni, hisz divatos választás lesz idén ősszel is. Jól mutatnak műbőrből, de ha a favágó ingek lazasága vonz, vállald be nyugodtan, a kockás trend nagyon köztünk van.

H&M 14 995 Ft

Superdry 179,99 €

Zara 9995 Ft

XL pufikabátok

Minél pufibb, annál divatosabb most a pufidzseki, aminek nagysága rövidtől a kabáthosszú fazonokig, mi több, sátorméretig terjedhet. A látványon a hiperfényes felületek vagy némi műbőr használata tovább emelhet, ha szereted a feltűnő darabokat, toldd meg még egy vagány színnel, és kész is egy igazi statement kabát.

H&M 19 995 Ft

Sugarbird – Budapest Select Store 89 990 Ft

Tommy Hilfiger 299,90 €

Trencskók

Végül ne feledkezzünk meg az örök klasszikusról, a ballonkabátról sem. Igaz, most kevesebb figyelem esik rá, azért mi csak nyugodtan tervezzünk vele, pláne, ha egy extrább fazonra és nem bézs színűre esik a választásunk.

Uterqüe 76 990 Ft

Trench London 192 052 Ft

H&M 24 995 Ft

Street style fotók: Getty Images

Ezt olvastad már?