Az Issey Miyake kollekció ezúttal is játékosan zseniális

2021. október 08.
Satoshi Kondo tervező és csapata különleges kollekcióval lepte meg a nézőközönséget a párizsi divathéten, amit a játékosság és a víz alatti élet ihletett.

Bár még csak most köszönünk el a nyártól, a legnagyobb divatházak már a tavaszt ünneplik, és mintegy vigaszként jelzik, hamarosan újra lenge, finom, játékos ruhákba bújhatunk, amik a meleggel kacérkodnak. Az iparművészet ihlette Givenchy, és a jövő alapanyagát bemutató Stella McCartney kollekció után az Issey Miyake is megmutatta, mivel várja a jövő évet.

A 2022-es tavaszi Issey Miyake ready to wear kollekció egy részét a víz alatti élet ihlette. A Voyage in Descent című összeállítás egy metafora, ami az alkotás folyamatáról szól.

A kollekció egyik legizgalmasabb részét a Link Rings ruhák teszik ki, melyek alapját nyolc kör adja: ezek úgy lettek összekapcsolva, hogy mihelyst az ember felemeli azokat a padlóról, a gravitáció átveszi az irányítást, és abrakadabra, látványos ruhaköltemények születnek.

„A tervezés során mindig mélyre ásunk, hogy a csapat olyan dolgokat élhessen meg és fedezhessen fel, amit korábban soha” – nyilatkozta a designer, aki szerint a kollekció nem más, mint egy mélymerülés – nemcsak az óceánok, de – a szövetek nyújtotta tervezési lehetőségek 360 fokos világába, ahol a határ a csillagos ég.

Kattints a képre és nézd meg a galériát!

39 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotók: IMaxTree

Olvasd el ezt is!