Hétköznapi ragyogások: Ezek a flitteres ruhák hétfőtől péntekig szettjeid ékei lehetnek

2021. december 01.
Attól, hogy vacak az idő, még nem kell nekünk is beszürkülnünk. Inkább csempésszünk némi csillogást szettjeinkbe, amihez mi más jelenthetné a kézenfekvő megoldást, mint egy-egy flitteres ruhadarab?

Divatajánlónk ruhái kétség kívül lehetnének valamilyen buliösszeállítás alanyai is, amiben partiszettekhez ajánlunk ezt-azt. Csakhogy most a hétköznapokról lesz szó, a néha ködös, máskor latyakos téli valóságról, hisz minél inkább a dunyha alatt maradnánk, annál inkább szükségünk van némi csillogásra.

street style szett flitteres szoknyával

A flitteres ruhák pont jók erre, egy látványos felsővel farmeres-bakancsos szerelésünk is új értelmet nyer, egy puha kötött pulcsi jobb társat el sem képezelhet egy ragyogó szoknyánál vagy nadrágnál, ha pedig igazán extravagánsra vennénk a figurát, akkor kabátot, blézert is találhatunk flitterekkel kirakva.

flitteres kabát

Ha bizonytalan vagy benne, hogyan rakj össze egy hétkönapi flitteres szettet, eláruljuk, két dologra elég figyelned, és biztosan mutatós lesz az összkép.

Nem kell street style zsonglőrködni a mintákkal és textúrákkal. Egy flitteres szoknya vagy felső is kellően  feltűnő, hogy kulcsdarab legyen, ezért elég, ha választasz hozzá egy színben passzoló alapdarabot: szoknyához vagy nadrághoz garbót, egyszínű blúzt vagy inget, egyszerű pólót. Felsőrészhez egy szimpla farmer, vagy bármilyen szoknya és nadrág jól működik, ami nincs extrázva.

flitteres felső farmerrel

Hagyatkozz az anyagok kontrasztjára. Egy flitteres ruhadarab ragyog, hideg vagy épp meleg fényben szikrázik, ezen tulajdonságait pedig kár nem kihasználni. Ha fényes anyaggal társítod, például szaténnal, akkor szetted elegáns jellegét emeli, ám ha puha anyagokkal, mint egy kötött pulcsi vagy egy gyapjúszövet nadrág, hétköznapi irányba billentik a szettet. Munkhelyi outfit esetén a ropogós pamuting is jó választás egy flitteres szoknyához, ha pedig felsőnk csillog, egy jól szabott blézer remekül mutat majd rajta.

flitteres nadrágos szett

Ha kedvet kaptál a flitterekhez, íme divatajánlásunk, hol, milyen csillogó darabokat találhatsz:

Desigual 35,96 €

Reserved 24 995 Ft

Reserved 15 995 Ft

Zara 72 995 Ft

Pinko 495 €

Mango 9995 Ft

Rixo – Net-a-Porter 405 €

Guess 41 900 Ft

Karl Lagerfeld 345 €

Patrizia Pepe 187,60 €

H&M 9990 Ft

Street style fotók: Getty Images

Ezt olvastad már?