400 órán át készült Chiara Ferragni Dior ruhája

2021. december 07.
Chiara Ferragni tündérmesébe illő Dior haute couture ruhájáról beszél a fél világ.

Maria Grazia Chiuri, a Dior divatház kreatív igazgatója Chiara Ferragni számára álmodta meg azt az haute couture ruhát, amit a híres influencer a The Ferragnez milánói bemutatóján viselt. A sorozat róla és családjáról szól, a szerepeket pedig természetesen maguk alakítják.

A premium nagyon fontos esemény volt Chiara Ferragni számára, akinek estélyijét – menyasszonyi ruhájához hasonlóan – barátja, Maria Grazia Chiuri tervezte. „Nagyon szeretem Chiara Ferragnit öltöztetni” – mondja a feminista Maria Grazia Chiuri. – Ő egy modern nő, nagyon tisztelem őt, hiszen sikerült egy merőben új szakmát megteremtenie és továbbfejlesztenie. Miközben úttörővé vált ezen a területen, egy erős és boldog családot is alapított. Ferragnez című sorozatának milánói premierjére egy benzinkék tüllből készült aszimmetrikus, drapírozott ruhát terveztem számára, amely teljes egészében smaragdzöld gyöngyökkel lett hímezve.”

Az estélyit négy ember hímezte háromszáz órán át, majd további száz órán keresztül tökéletesítették azt. A kézműves ruha Chiuri kifinomult ízlését tükrözi: a klasszikus szabásminta, a zöld és a kék tónusának izgalmas egyvelege, a habkönnyű szövetválasztás, a gyöngyök és a harmonikus asszimetria mind a designer kézjegyéről árulkodnak.

Chiara Ferragni

Chiara Ferragni

Chiara Ferragni

Chiara Ferragni

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!