Dior, Hermès, Schiaparelli: a párizsi divathét újdonságait mutatjuk

2021. március 10.
Milánó után Párizsban dübörögnek tovább a kifutók. A divathétről ezúttal a Christian Dior, a Hermès és a Schiaparelli ready to wear kollekcióit hoztuk el.

Schiaparelli

Daniel Roseberry tervező hűen őrzi Elsa Schiaparelli szürreális hagyatékát, és mindennél többre értékeli azt az őrült szabadságot, amit a divatház megad neki. A dizájner tudja, a Schiaparelli egy külön bolygó, és ha az valakinek túl sok, kereshet magának egy másikat. A 2021-es ready to wear kollekció ennek szellemében készült.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

20 fotó megtekintése

Hermès

Nadège Vanhee-Cybulski tervező 2021-es ready to wear kollekciója az erős nőnek készült, aki nem fél megmutatni erejét. Tervezés közben egy amazont akart láttatni, aki nemcsak küzdeni tud, de érzékeny is. Így lesz a ruha egyszere páncél és egy finom második réteg bőr, ami észrevétlen simul a testre.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

20 fotó megtekintése

Christian Dior

A feminista Maria Grazia Chiuri 2021-es őszi ready to wear kollekciója a Disturbing Beauty címet kapta, a bemutatót pedig a versailles-i kastély Tükörtermében vették fel. A kollekciót Gabrielle-Suzanne de Villeneuve 1740-es Szépség és a szörnyeteg története, a Csipkerózsika, illetve a Piroska és a farkas meséje ihlette.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

25 fotó megtekintése

Nézd meg a showt videón!

Fotó: IMaxTree Forrás: Vogue

Olvasd el ezt is!